Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 21:03 2 109 7

Голям български град подобрява административните процеси в енергийната сфера

  • габрово-
  • енергийна ефективност-
  • проект

Общата стойност на проекта в Габрово е 20 000 евро

Голям български град подобрява административните процеси в енергийната сфера - 1

Община Габрово ще създаде нов организационен пакет от стратегически документи за по-доброто изпълнение на дейности в сферата на енергийния преход. Идеята е местните управленски структури и гражданите да бъдат въвлечени в прилагането на енергийните практики.
Инициативата е в рамките на проекта „Габрово – обновена, еко, ефективна и активна администрация“, който ще бъде изпълнен в партньорство с Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ до месец януари 2024 г.

Целта е да бъде изготвена стратегия за управление, съобразена с принципите на устойчивата енергия и климат, както и вътрешни административни правила, кодекс за устойчива мобилност и наръчник за комуникация с гражданите. Планира се внедряване на стандарта ISO 50001 в работата на Община Габрово, както и прилагане на модели от проекта STARDUST в областта на транспорта, сградите, осветлението, зелените обществени поръчки и други.

За експертите и широката общественост ще бъдат организирани специализирани събития за споделяне на трудностите по пътя на енергийния преход и информация за възможностите за въвеждане на енергоефективни мерки.

Общата стойност на проекта е 20 000 евро, като Община Габрово ще получи около 25% от сумата. Финансирането е по програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“ чрез механизма на Европейската комисия Scalable Cities за интелигентни градове и общности.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 5 Отговор
    Тия скръндзи ще се греят с дъх.
  • 2 Моарейн

    10 5 Отговор
    Мажоретката пак ще усвои едни пари, а Габрово пак ще си остане град със затихващи функции.
  • 3 др Гей Билтс

    7 4 Отговор
    Ще бройкат габровци с нови улични лампи.
  • 4 Тредстоун

    7 9 Отговор
    Габровци винаги са били един от градовете с най чист въздух , да не говорим че и е един от най българските градове , балкан , гора , липса на цигани , като се замисли човек , разбира се ако му се удава е логично да стигне до извода че затова и е един от бастионите на ГЕРБ няма го купения вот

    Коментиран от #5

  • 5 Моарейн

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Тредстоун":

    За чистия въздух и гората сте прав, колега, но няма нищо вярно в това, че няма цигани и купен вот. Сигурно сте млад и не помните как преди седем-осем години имаше протести, защото някакви орки бяха пребили продавач в магазин. Мажоретката ги довлече от Казанлък заради някакво еврофинансиране и въпреки че и те почнаха да бягат от града, все пак останаха твърде много. За купения вот е ясно - като каже началникът или гласуваш за герберастите, или изхвърчаш от работа, гласуваш като поп, за когото ти посочи. Иначе я си намериш другаде в града работа, я не. Друг е въпросът, че "умните" и кресливите с презрителното си отношение и перманентната демонстрация на погнуса от обикновените хора нямат шанс да съберат гласове извън два-три по-големи града.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да бе да

    3 0 Отговор
    Поредните прибрани пари. След като сложиха зелено улично осветление и вече нищо не се вижда по улиците. Няколко невнимателни пешеходци го отнесоха вече. Сега гербавата кметка продължава по тази линия да копае още