Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 15:21 2 149 2

Защо секторите на мебелите, обзавеждането и дизайна са в очакване на месец март?

  • иец-
  • експомебел-
  • изложение

От 29 март до 1 април ЕКСПОМЕБЕЛ създава бизнес платформа за бранша, който отчете продукция за над 600 млн.долара

Защо секторите на мебелите, обзавеждането и дизайна са в очакване на месец март? - 1

Секторът на мебелите, обзавеждането и дизайна е ключов за българската икономика, осигурявайки работни места на десетки хиляди души. Според последните данни, на повече от 600 млн. долара възлиза производството на мебели у нас за 2021г., 85% от продукцията е за износ. А само девет години по-рано, през 2012г., същият показател отчита 397 млн.долара. Последните данни от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП) поставят България на 55-о място в света по производство на мебели.

Почти двойното увеличение в стойността на мебелното производство за десетилетие (3% от националния БВП), се дължи предимно на добрата комуникация и създаването на пазари в страната и чужбина. Оптимални условия за изграждане на бизнес канали са специализираните събития, събиращи висшия мениджмънт на компаниите, иноваторите и визионерите.

През последното десетилетие във водещ формат за мебелния бранш и интериорния дизайн се утвърди изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. Съвсем скоро, от 29 март до 1 април, съвместният международен проект на Интер Експо Център и БКДМП ще събере бранша за 17-и път. „ЕКСПОМЕБЕЛ е екосистема, съчетаваща внимание към детайла, индивидуално отношение към изложителите и правилно таргетиране на публиката“, споделят организаторите. И съвсем логично, в изложението участват компании от България и чужбина за корпусни и тапицирани мебели, предложения за хотела, офиса и градината, подматрачни рамки, интериорен текстил и др. Стотиците фирми привличат широка публика от производители, търговци, дистрибутори, дизайнери, архитекти, туристическия бранш, дърводобива и дървообработването, преподаватели, студенти, крайни клиенти.

Мебелният сектор и зелената енергия – къде е пресечната точка?

Зелената енергия ще е все „по-гореща“ тема за бранша. Тенденцията, за която информира и БКДМП, се засилва с нарастващото желание на компаниите сами да си осигуряват електричеството. След солидна инвестиция в зелена енергия през 2022г. една от водещите компании спестява над 1300 т. въглероден диоксид; за тази година се очаква да бъдат 6000 т. Друга фирма инвестира над 400 000лв. и регистрира 20% икономия на електричество.

В търсене на работещи решения за зелената енергия, висока допълнителна стойност за публиката на ЕКСПОМЕБЕЛ ще е успоредно провеждащото се изложение Green Energy. Новият формат обединява решенията за енергийна ефективност, възобновяема енергия, рециклиране и управление на отпадъците. Green Energy дава работещи решения за соларни и ВЕИ системи, енергийната ефективност и мениджмънт, технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални Smart home решения.

ЕКСПОМЕБЕЛ ще бъде арена на дългочаканото събитие Dibla Design Awards 2022. На 29 март Dibla Design Awards 2022 ще завладеят съзнанието на 1500 гости. Ще бъдат обявени носителите на наградите „Дизайнер на годината“, „Обществен интериор“ и „Жилищен интериор“.

Кои ще бъдат посоките за развитие на мебелния и бранша на обзавеждането и дизайна? Как да развием бизнеса си? Отговори на всички тези и още много въпроси, ще открием от 29 март до 1 април на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ, за което билет може да бъде получен през онлайн платформата www.furnitureexpo.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 1 Отговор
    Миналия месец си харесах един фотьойл за 500 лв.Отивам миналата седмица и гледам станал 600 лв.
  • 2 Селянин

    1 0 Отговор
    Това е шото са те видели че си баровец и затова гостилничарю