Last news in Fakti

12 Март, 2023 21:55 5 709 10

Раздават над 200 млн. лв. за строеж на тези имоти

  • икономическа зона-
  • инвестиции-
  • пловдив-
  • пари

Парите са на разположение от април на решилите да инвестират в индустриални паркове

Раздават над 200 млн. лв. за строеж на тези имоти - 1
Снимка: ТИЗ

Над 200 млн. лв. за изграждане на индустриални паркове у нас ще бъдат на разположение на инвеститорите от април. Средствата са по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Министерството на иновациите. Икономическа зона "Тракия" е един от най-големите индустриални хъбове в България, където наши и международни компании реализират проекти за над 1 млрд. евро. Мениджмънтът на зоната вече е готов с конкретни проекти, с които ще кандидатства за финансиране, уточнява Trafficnews.bg.

"Проектът, с който ние искаме да кандидатстваме - това е територията, която ние наричаме "Технологичен парк Пловдив". За него имаме разработени идейни проекти за електросистемата. Имаме от предишния стратегически инвеститор как да се съедини зоната с ЖП-транспорт, и имаме първите процедури с АПИ за довеждаща инфраструктура и директна връзка с магистралата", разказва инж. Пламен Панчев, изп. директор на "Тракия икономическа зона".

Според икономисти трябва да се прекрати с практиката да се изливат огромни суми за мега проекти, което невинаги води до истинска добавена стойност.

"Колкото е по-отворена тази програма, ми се струва, че толкова по-полезно ще бъде. Тъй като невинаги имаме нужда от 100 млн., за да градим изцяло нов парк. Понякога са нужни 1-2 млн., за да се изгради някаква довеждаща инфраструктура, дори във вече съществуващи и работещи паркове", смята икономистът Петър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    6 4 Отговор
    Да дадат половината за завод за изработка на ракети до 200км.
  • 2 Гергов

    11 3 Отговор
    Яко раздаване пада, баткооо, а я Тиквата, я Харвардските измамници да дойдат на власт, това раздаване ще е капка в морето

    Коментиран от #6

  • 3 ФАКТИ

    12 2 Отговор
    ПРЕДЛАГАТЕ НАИ ЛЪЖЛИВИТЕ НОВИНИ НО КАТО СТЕ КОЗЯШКИ САИТ ДРУГО НЕ ОЧАКВАМЕ
  • 4 Гост

    16 1 Отговор
    Да ви попипам, ако може: фотоволтаичните паркове, заграбили поредната плодородна нива, броите ли ги за индустриални такива?
  • 5 Гачо

    16 0 Отговор
    Правилно! Трябва да се създават нови работни места за крепостните селяни.
  • 6 един

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гергов":

    Според тебе само Копейкин,Карадайъ и Нинова останаха честни!Ааа забравих,и Стефан Янев и Мая Манолова и Славито,комунист до комуниста!
  • 7 Йорго

    4 0 Отговор
    Антония,скачай с парите от Факти В тоя свят всичко се продава !
  • 8 Кочбайрам

    1 4 Отговор
    за Бойко мисля аз.. не ми се виждат много, но неможе да минат без процент. Просто така нещата нестават..
  • 9 дядото

    5 0 Отговор
    чудесно е когато се строи и създава.но на хората от северозапада им е малко тъжно и обидно.за тях не важат никакви планове за развитие.

    Коментиран от #10

  • 10 Вуй

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "дядото":

    Там времето е спряло още преди 25год.