Last news in Fakti

8 Октомври, 2003 00:00 600 0

Новини

  • агенцията-
  • топлофикация-
  • софия-
  • които-
  • сделки-
  • разговори-
  • годината-
  • кърлев-
  • длъжници-
  • топлофикация-
  • спре този-
  • всички приватизационни сделки
"Топлофикация" ще продължи да санкционира длъжници си, твърдят от дружеството
Елена Попова, търговски директор в "Топлофикация- София" отрече в предаването "12 плюс 3" по БНР че "Топлофикация" няма да санкционира длъжници с оглед на предстоящите местни избори. След края на отоплителния сезон над 20% от клиентите на "Топлофикация" са станали длъжници със суми над 500 лева, посочи Попов. От дружеството са изпратили напомнителни писма до длъжниците. Резултатите от писмата показват, че през септември една трета от длъжниците са издължили своите суми.

Ще се борим с рекета от Топлофикация, заяви кандидат-кметът на София Павел Кърлев
"В момента бих нарекъл ситуацията с Топлофикация една обществена истерия за София. Същите са и проблемите в страната"- каза инж. Павел Кърлев - кандидат за кмет на София, издигнат от партия "Съюз България" и изпълнителен секретар на Федерацията за защита на потребителите, предаде радио Алма Матер. Сагата с топлофикация е най-позната на хората. От две години върви една дискусия, и то нелицеприятна, с хората, които ни натрапиха едни закони, които на практика ни ощетяват не само потребителските права, но и човешките ни права, когато мислехме, че вече сме си свършили работата, София е единствената топлофикация, която е общинска собственост. Нещото, което не се знае от много софиянци. Нещото, което общината крие доста успешно. Има 2% прехвърляне на акциите - ту държавна, ту общинска" -добави той.
Голяма част от приоритетите, залегнали в предизборната програма на инж. Кърлев са проблеми, поставяни от писма и оплаквания на гражданите до Федерацията за защита на потребителите.
"Това, което сигурно ще направим, ако сме успешни в тази кампания - първото нещо е Топлофикация. Да се спре този грабеж, да се спре този рекет, да се спре този натиск и психическо въздействие на тези хора, които отдавна са се отказали от услугата, не защото искат да моржуват, а защото просто са преценили, че техния финансов ресурс не може да покрие тези разходи"-отговори той на въпрос за акцентите от неговата предизборна програма.

3.6 млрд. лева са инвестициите от началото на приватизацията
3.6 млрд. лева са инвестициите от началото на приватизацията до сега, съобщи БНТ, цитирайки данни на Агенцията за следприватизационен контрол. До края на годината агенцията ще пусне своя страница в Интернет, където ще бъде публикуван публичен регистър на всички приватизационни сделки.За една година от създаването си от агенцията са успели да сложат в ред документацията на всичките 3400 сделки и с това да въведат реален следприватизационен контрол. До този момент са развалени четири сделки за приватизация или четири промишлени предприятия са отново национализирани. Изпълнителният съвет на агенцията ще разгледа прекъсването на още 13 договора с купувачи. В агенцията смятат, че около 20% от всички приватизационни сделки са неуспешни. Това са основно предприятията, купени от работническо-мениджърските дружества, които не са платили цената по договорите, не са направили инвестиции или са уволнили по-голямата част от работниците. При 24% от сделките имат начислени неустойки, 30% имат неизпълнение по трудовата заетост. До този момент събираемостта на задълженията е почти нула - или 0,04%. От Агенцията за приватизация се надяват до края на годината да стигнат до 6% събираемост. В много от заведените дела те са поискали запори на имуществото, което според тях ще накара собствениците да побързат с плащанията.

На 13 октомври зам.-енергийният министър на Турция пристига у нас за разговори с НЕК
На 13 октомври в София пристига делегация от турски експерти за разговори с ръководството на НЕК ЕАД, съобщиха от пресцентъра на НЕК. В делегацията влизат Селахатин Чимен, заместник-министър в Министерство на енергетиката и природните ресурси; Хачи Гьоккая, генерален директор на TETAS и Аднан Сарикайя, началник отдел "Търговия с електроенергия" на TETAS. Целта на предстоящата среща е провеждане на разговори на експертно ниво за решаване на проблемите възникнали при изпълнение на Споразумението и Протокола за сътрудничество между Република Турция и Република България в областта на енергетиката и инфраструктурата от 1998г.

Албания ще строи път от Драч до Косово
Албания ще строи път, който ще свързва най-голямото албанско пристанище Драч с Косово и Метохия, предаде сръбската агенция "Танюг".
Това е най амбициозният инфраструктурен проект на страната до сега. Той е оценен на 300 мил. щатски долара. Албанското правителство и косовските албанци заявиха, че модерният път, дълъг 170 километра, ще допринесе за напредъка в стабилността и търговските отношения в региона. Проектът се финансира от Световната банка, а работата по строежа ще започне в края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА