Last news in Fakti

17 Октомври, 2003 00:00 520 0

1 млн. лв. ще струва складът за архиви на здравната каса

  • касата-
  • догодина
1 млн. лв. е заделила здравната каса за покупка на склад за архиви, сочи проектобюждетът на НЗОК за догодина. Други 75 000 лв. ще струва ремонтът на сградата. Както "Сега" писа, директорът на касата Димитър Петров е поискал от управителния съвет да купи сграда в пловдивското село Калековец за 460 лв. кв. метър.

От касата уточниха, че с тези пари евентуално можело да се купи и повече от 1 склад и не било задължително да е в Калековец. Щял да се обяви и търг по Закона за обществените поръчки.Касата има нужда от 4-5 архивохранилища в цялата страна, за да събира отчетите на лекари и болници. Най-належаща била нуждата от сграда в Пловдивско. За да се извозват архивите, ще бъдат купени и коли за 150 000 лв.

Други 938 080 лв. за ремонт на учебен център в Банкя се кани да даде догодина касата. Сградата е на НЗОК, но била в окаяно състояние. Там, вместо да се дават пари за хотели по семинари, ще се обучават кадрите от районните каси, лекари и стоматолози. Освен това имало идея в Банкя да се провеждат и форуми за обучение на кадри от целия Балкански полуостров. Съседите имали интерес, тъй като нашата здравна реформа била най-напреднала.49 500 лв. ще струва на НЗОК да ремонтира стълбището на районната каса в Перник. 25 000 лв. ще отидат за ремонт на РЗОК-Кюстендил.

300 000 лв. са предвидени за дооборудване на работни места, 340 000 - за компютърно оборудване. Общо 4 млн. лв. ще са капиталовите разходи за догодина.

Дори при нас излезе, че има 2-ма без здравни вноски, въпреки че коректно осигуряваме 240 души, обяви здравният министър Славчо Богоев. Според данните на НОИ и здравната каса близо 2,4 млн. българи не са се осигурявали. Много от набедените за некоректни платци обаче имат здравни вноски, но поради грешки излизат неосигурени. Проблемът идва и от държавните предприятия, които не подават ЕГН-тата на своите служители, когато предават информация за тях в НОИ, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА