Last news in Fakti

3 Ноември, 2003 00:00 5 656 1

Нов завод за оборудване на баня ще бъде открит в Севлиево

  • хамбергер-
  • седалки-
  • фирма-
  • производство-
  • севлиево-
  • тоалетни-
  • производството-
  • българия-
  • завод-
  • българско американския завод
Нов българо-немски завод се открива в петък в Севлиево. "Хамбергер - България" ЕООД е специализиран в производството на пластмасови седалки за тоалетни чинии. Инвестицията от 5 милиона лева е на германската фирма "Хамбергер Индустриверке" със седалище в баварския град Розенхайм.

"Хамбергер - България" е втората инвестиция "на зелено" в Севлиево. Първата инвестиция беше острояването на българско-американския завод за производство на санитарен фаянс "Идеал Стандарт" преди шест години.

Две трети от оборудването вече е монтирано, информира изпълнителният директор Николай Петров. Немската фирма "Викерт" тества двата нови автомата за производство на седалки за тоалетни. Откритите работни места са 52. 99% от наетите работници и служители в новото предприятие са севлиевци, каза Петров.

Първата копка на новото предприятие бе направена на 12 май. За по-малко от половин година софийската фирма "Микс", изпълнител на обекта, е извършила строителните работи. Заводът е разположен в северната промишлена зона на Севлиево на застроена площ от 3 декара. Той се намира в непосредствена близост до българско-американския завод за производство на санитарен фаянс "Идеал Стандарт - България". Производствата на двете предприятия са взаимно обвързани. Очакваният годишен капацитет след започване на производствения цикъл е изработване на 300 хиляди седалки годишно. С разширяване на производството тенденцията е да бъде достигнат годишен капацитет от 1,7 млн. броя изделия.

Немската фирма "Хамбергер Индустриверке" е създадена през 1866 година от прапрадядото на сегашния собственик Петер Хамбергер. Вече пето поколение фирмата се управлява от представители на фамилията. Производството на предприятието е профилирано в четири направления - производство на вътрешно обзавеждане, ламинати, седалки за тоалетни чинии, горско и селско стопанство. Годишният оборот на компанията е 200 милиона евро. За нея работят 1300 души. "Хамбергер" притежават търговски предприятия във Франция, Испания и Швейцария. Инвестицията в Севлиево е първото вложение на компанията в производствена база извън Германия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.