Last news in Fakti

10 Ноември, 2003 00:00 755 0

Разсроченото плащане на данъци ще е на две вноски

  • плащат-
  • такса-
  • данъците-
  • такса смет
Данъците за кола, апартамент и такса смет ще се плащат на две равни вноски през 2004 г. - до 30 юни и до 30 ноември. Променя се и срокът за подаване на декларации от патентните търговци. Той се измества от 14 на 31 януари. Това предвиждат промените в данъчните закони, които са внесени за гласуване в парламента. Досега налозите за жилищата и такса смет се плащаха на четири вноски през годината. Промяната няма да затрудни хората, коментираха високопоставени данъчни служители. За град като Силистра данък сгради за средно голям апартамент е 1,20 лв., а такса смет - 2 лв. Подобни налози се плащат в 85% от общините, или от 50% от населението, каза главният данъчен директор Николай Попов. Ако данъците за колата и за жилищата се платят наведнъж до 31 март, ще се ползва отстъпка от 5%.

Инвалидите, навършили пенсионна възраст, ще може да ползват пожизнено облекчение от 75% върху дължимия данък сгради, предвиждат данъчните промени.Според внесените в парламента промени в Закона за местните данъци и такси за камионите през 2004 г. ще се плащат както досега два налога - пътен и за собственост. Първоначалната идея беше за тежките автомобили да се въведат винетки и единият от данъците да отпадне. Но окончателно решение за въвеждането на винетките няма и затова засега не е предложено да отпадне единият от налозите за товарните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА