Last news in Fakti

19 Ноември, 2003 00:00 1 351 0

"Балканстрой" и "Бараж" инвестират в недвижими имоти

  • калоянов-
  • които-
  • сградата-
  • строителството-
  • балканстрой-
  • банско-
  • разгърната застроена площ
"Балканстрой" АД и "Бараж комплект" ООД ще инвестират в недвижими имоти чрез специално създаденото дружество "ББГ и ко" АД . Това съобщи във вторник Николай Калоянов, изпълнителен директор на "Балканстрой" АД при откриването на офис сграда на столичния булевард "Александър Стамболийски" 55. Намеренията ни са да вложим средства в строителството на офисни и жилищни сгради в София, както и в хотели по морето и в Банско, уточни Калоянов.

Бизнес сградата на бул. "Стамболийски" е от най-високия клас А с разгърната застроена площ от 5500 кв. м. За строителството на офисцентъра са отишли 7 млн. лв., като наемната цена на кв. м е 12 евро, каза Калоянов. Сградата е на осем етажа. На първото ниво са разположени 15 магазина, а на останалите седем - офисните площи, които са със самостоятелен вход и асансьори. На две нива под земята има подземни гаражи с 50 паркоместа. БИБА, посолството на Ирландия, българският офис на "Делойт и Туш", "Олимпик еърлайнс", Българската агенция за експортно застраховане са сред наемателите на офис площите, които са 4200 кв. м.

От Нова година започва строителството на жилищен комплекс на бул. "Драган Цанков" и ул. "Жюлио Кюри", в непосредствена близост до "Интерпред", в който ще бъдат вложени около 10 млн. евро, каза Николай Калоянов. Сградата е с разгърната застроена площ от 20 хил. кв. м. На две нива над земята са разположени магазини и офиси. Останалата площ е жилища, към покупката на които интерес проявяват чужденци. Вече има реализирани сделки при цена от 700 евро на кв. м, каза Калоянов. Срокът за построяването на комплекса е две години.

В средата на декември ще бъде пуснат и кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна, четирите нови седалкови въжени линии до връх Тодорка, 70 км писти и съоръжения за изкуствен сняг, съобщи Калоянов. "Балканстрой" е изпълнител на проекта за ски центъра в Банско, който е на стойност 20 млн. евро. Инвеститор на обекта е "Юлен" АД, който осигури средствата за първия етап чрез Първа инвестиционна банка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА