Last news in Fakti

31 Юли, 2023 17:07 3 956 7

Разширяват Медицинския университет в голям български град

  • пловдив-
  • медицински университет-
  • корпус-
  • първа копка

Първата копка на МУ - Пловдив ще бъде направена на 2 август

С официална церемония „Първа копка“ на 2 август МУ-Пловдив започва изграждането на нов модерен корпус „Библиотека, Музей на медицината и Медицински симулационен център на Медицински университет – Пловдив“. Със своята съвременна визия новата сграда ще се вписва прекрасно в модерната инфраструктура на МУ-Пловдив, уточнява Trafficnews. В нея ще има и мултифункционална зала за 96 души, както и зала за творчески дейности. Навсякъде ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания.

Потребителите ще могат да избират предпочитано място за четене в зоните с естествено осветление, в е-читалня, тиха читалня или в шумоизолирани кабинети за съвместна групова работа. Библиотеката ще разполага със зала за докторанти, зала за библиотечни тренинги и обучения, изложбени площи, зони за разговори и релакс.

Стартирането на това строителство е в изпълнение на Мандатната програма на Ректора на Университета проф. д-р Мариана Мурджева, „За управление и развитие на МУ-Пловдив (2019-2023 г.), раздел „Подобряване на инфраструктурата“.

Разгънатата застроена площ на обекта е 6021,41 м2. Строителството трябва да приключи за 730 календарни дни.

Финансирането е изцяло със собствени средства на Университета. Сградата е проектирана за нуждите на Библиотечно-информационния център, Музея на медицината, Медицинския симулационен тренировъчен център.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    5 3 Отговор
    Фабрика за убийци.
  • 2 Фатки

    7 1 Отговор
    Да разширят и началното училище,че ядеш букви още в заглавието!

    Коментиран от #3

  • 3 Фатки

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фатки":

    Е,поправи се.
  • 4 МУ- София в Александровска пък си има

    10 1 Отговор
    Двор с рушащи се сгради, сгради строени- недостроени скелета от 80-те, разпадащи се стълби, наскоро изсекоха пред деканата огромни дървета и на тяхно място засадиха умрели фиданки, които вече втора година стоят напълно умрели и изсъхнали и създават живо усещане за тотално побърканите и умрели мозъци на тия от тоя медицински "университет"...
  • 5 коментар:

    2 2 Отговор
    как самите американски граждани наричат демокрацията - хипокраси в превод лицемерие, двуличие - а докторите полагат хипократова клетва, каквото ли означава това? след тези 2 ,3 години на сещате се какво, доверието в бялата мафия тотално се срина, самите американци искат разселдване какво точно се случи, кой и защо ни го причини и кой ще поеме последствията
  • 6 Бай Тошо

    3 1 Отговор
    У всеки четен катун - медицински университет. У всеки нечетен катун - икономически университет. Започвайте да строите другари и другарки!
  • 7 Вуй

    3 1 Отговор
    Плачко,става дума за Пловдив, а не за с.Цръклевци откадето си