Last news in Fakti

24 Февруари, 2004 00:00 469 0

Януарските сметки за парно с 20 на сто по-високи

  • сметки-
  • топлофикация-
  • оттам-
  • температура-
  • градуса
Януарските сметки за парното в София ще са с 13% до 20% по -високи от декемврийските. Това съобщиха от пресслужбата на столичната "Топлофикация" вчера. Плащането на сметките започна от 20 февруари.

Според данните на "Топлофикация" 21,9% от общо 370 000 абонати ще платят сметки от 100 до 150 лв., 34,6% - от 50 до 100 лв. , а 10% ще трябва да се бръкнат с над 150 лв. Тези, които ще платят сметки над 200 лв., са едва 4 %, увериха от "Топлофикация". Причината за драстичния скок е студеното време през януари, когато средномесечната температура е била минус 2, 3 градуса, докато през декември тя е била плюс 0,4 градуса, оправдаха се от "Топлофикация". Оттам припомниха, че всеки градус по-ниска външна температура покачва разходите за отопление на жилището с 6 %. Разликата между средномесечната температура през декември и януари е била близо три градуса, сравниха оттам.

Рекордно високи ще са и януарските сметки за хората, които се отопляват с електричество, като за двустаен от 60 квадрата сумата варира от 220 до 250 лв. в зависимост от вида и мощността на ел. уредите. Причината е, че отоплението с ток е почти двойно по-скъпо от това с парно отопление, предупредиха от "Електроразпределение - Столично". Оттам припомниха, че отоплението с електричество излиза най-скъпо, а най- евтиното е с брикети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА