27 Февруари, 2004 00:00 728 0

Накратко

  • ефективност-
  • против-
  • енергийна-
  • министерство-
  • ерменков-
  • развитие-
  • заяви-
  • създаването-
  • компания-
  • съветниците-
  • пещера-
  • кунева-
  • енергийна ефективност-
  • като строителен материал-
  • въздухът като строителен-
  • обявиха против създаването
Общинските съветници от ССД се обявиха против създаването на инвестиционна компания за имотите в София
Столичните общински съветници гласуваха да бъде преструктурирано общинското дружество "Софийски имоти". С решението се създава инвестиционна компания, която ще управлява най-атрактивните имоти в столицата. Според поименното гласуване 36-ма от съветниците подкрепиха създаването на компанията, 17 бяха против, трима се въздържаха.
В декларация съветниците от Съюз "Свободни демократи" (ССД) се обявиха против създаването на инвестиционната компания, която според тях ще бъде с неясни функции, без възможност за контрол и която цели скрита приватизация. Против гласуваха и някои от съветниците от СДС. Продължава гласуването по отделно по всички точки от докладната записка, свързана с преструктурирането на "Софийски имоти".

Проекти за над 300 000 лева по "Красива България" подготвят в община Пещера

От община Пещера подготвят за реализация по програма "Красива България" 2004 няколко проекта на стойност 307 800 лева. Те включват ремонт и модернизация на Целодневна детска градина "Изгрев". Ще бъде извършена и рекултивация на една от забележителностите на град Пещера - градския парк, място за отдих и развлечение на гражданите. В жилищен комплекс "Изгрев" предстои изграждането на детски парк.
Българската дипломация не се е отказала от битка до последно за АЕЦ "Козлодуй", заяви Меглена Кунева
Българската дипломация никога не се е отказвала от битка до последно за АЕЦ "Козлодуй", заяви министърът по европейските въпроси Меглена Кунева по повод казаното от докладчика за България пред Европейския парламент Джефри ван Орден за двата блока на централата, че има надежда за друг изход, стига да е от полза. Джефри ван Орден посъветва и за повече гъвкавост. Министър Кунева не се ангажира да каже дали е достатъчна паричната компенсация от 350 млн. евро за затварянето на 3-ти и 4-ти блок на атомната ни централа.
Въздухът като строителен материал е годен само за въздушни кули, каза Таско Ерменков
Въздухът като строителен материал е годен само за строителството на въздушни кули. Никъде подобряването на енергийната ефективност не става чрез надстрояване на сградите или отдаването на околоблоковите терени за благоустрояване. То става чрез развитие на пазара на енергоспестителни услуги. Това заяви пред Агенция "Фокус" директорът на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, който участва в международната конференция "Енергийна ефективност в строителството" в хотел "Принцес" - София.
Съорганизатори на форума са Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Агенцията за енергийна ефективност към Министерство на енергетиката и енергийните ресурси съвместно с фирма "Виа Експо".
"По време на обсъжданията бяха дадени примери за енергийна ефективност в Германия. Там например необходимата енергия на квадратен метър в санирани жилища намалява с от 4 до 8 пъти", допълни Ерменков. По думите му трябва да се предприемат мерки да сертифициране на новостроящите се сгради, както и за подобряване на съществуващия жилищен фонд в страната.
На форума експерти от МРРБ изнесоха доклад на тема "Състояние и тенденции за развитие на нормативната уредба при спазване на същественото изискване към строежите, икономия на топлинна енергия и топлозащита на обекта".
Специален гост на конференцията е Ханс-Дитер Хегнер, директор във федералното министерство на транспорта, строителството и жилищната политика на ФР Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА