Last news in Fakti

2 Март, 2004 00:00 538 0

8 млн. лв. са нужни да ремонта на летище "Варна"

  • варна-
  • летище-
  • летище варна
, летище "Варна"Гражданска въздухоплавателна администрация/ ГВА/ към транспортното министерство започна подготовката на летищата Варна и Бургас за концесия. Това стана ясно от обявените в Държавен вестник обществени поръчки от ГВА. Търсят се изпълнители за разработване на подробен устройствен план на двете летища и изработка на 20-годишна прогноза за трафика през аеропортовете. За летище Варна ще има конкурс за доставка на система за мониторинг на авиационния шум над града. Бургаският аеропорт ще възложи доставка на система за информационно обслужване на салон Международни линии.

Разработването на подробните устройствени планове трябва да стане преди процедурата по концесиониране на двете летища, е записано в закона за гражданското въздухоплаване, който ще бъде приет на първо четене в парламента през тази седмица. Плановете трябва да бъдат съгласувани между министерствата на транспорта и на регионалното развитие, уточниха от ведомството на Николай Василев. Предстои и ремонт на пистата във Варна, за която са необходими ново бетонно покритие и странични ивици за безопасност. Ремонтът на пистата ще се извърши между 1 март и 30 април тази година и за него са планирани 2 млн. лв., уточниха преди ден от летище Варна. Главен изпълнител на ремонта е Главболгарстрой - инфраструктурно строителство. Нужни са 8 млн. лв. за реконструкция на летището. Според източници на в. ПАРИ в бюджета на транспортното министерство обаче са планирани 700 хил. лв. Финансовата рамка на ремонта още не е одобрена, казаха от летище Варна. Очаква се печалбата на летище Варна за 2003 г. да е 2.646 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА