Last news in Fakti

4 Март, 2004 00:00 628 0

Кулите в Пловдив няма да бъдат по-високи от 40 етажа

  • сариев-
  • пловдив-
  • стоян-
  • които-
  • кулите-
  • стоян сариев
Кулите-близнаци, които предприемачът Стоян Сариев се кани да строи на "Марково тепе" няма да са по-високи от 40 етажа, съобщи кметът на Пловдив Иван Чомаков след среща между двамата. Предстои Експертният съвет по ТСУ към общината да прецени дали проектът за двата небостъргача се вписва в градоустройствената среда. Освен кулите, Стоян Сариев е предложил и строителството на други три по-ниски тела, в които да се разположат търговски център, заведения за хранене, кино и многофункционална зала.

Инвестицията ще е около 25 милиона евро, а цялостното завършване на комплекса ще стане за четири години, обясни Стоян Сариев. Проектът на кулите-близнаци е възложен на архитекти и конструктори от Южно-африканската република, които имали опит в строителството на високи сгради. Добитият при изкопите за подземните нива камък от несъществуващия вече седми хълм на Пловдив ще се използва за улични настилки.

През последните дни в споровете покрай екстравагантната идея на предприемача се включиха и десетки собственици на купени от него жилища. Те предупреждават, че фирмата на Сариев "Стоянстрой" не работи качествено и се е компрометирала при много от жилищните кооперации, построени в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА