Last news in Fakti

7 Април, 2004 00:00 841 0

Накратко - Април 2004

  • българия-
  • община-
  • април-
  • добрич-
  • албания-
  • договори-
  • шабла-
  • бъдат-
  • плажовете-
  • кредити-
  • стойност-
  • райфайзенбанк-
  • каварна-
  • провежда международен търг
Създаването на кредитен регистър ще улесни работата на банките, заяви прокуристът на Райфайзенбанк
Невъзможността бързо да се направи оценка на кредитния риск затруднява работата на търговските банки в България. Това заяви Емануела Николова, прокурист на Райфайзенбанк-България на международната конференция "Кредитиране и управление на риска".
Опитът на Райфайзенбанк показва, че обучението на клиента е голяма трудност по отношение на потребителските кредити. Създаването на кредитен регистър за малки и средни кредити и за потребителските кредити ще улесни банките в оценката на кредитния риск, допълни Николова.

Три проекта по "Красива България са одобрени за Добрич

Три проекта по "Красива България са одобрени за Добрич. Те са на обща стойност 282 127 лева.
Единият е за изграждане на подлеза към градския парк и е на стойност 149 894 лева, вторият - за реконструкция на детски и спортни площадки в централна градска част и квартал "Добротица" е за 82 217 лв, а третият е за подпомагане на младежки дейности в свободното време и е на стойност 50 016 лева.
До края на април плажовете в Каварна и Шабла ще имат стопани

До края на месец април плажните ивици в община Каварна и община Шабла, за които няма концесионни договори, ще бъдат отдадени за стопанисване през лятото. Областният управител на Добрич Иван Иванов вече е обявил процедура за провеждане на преки преговори с кандидати. Оферти се приемат до 9 април, а преговорите ще се проведат на 13 април от 10.00 часа в областна администрация - гр. Добрич. В община Шабла с нови стопани ще бъдат плажовете край Дуранкулак и Крапец, както и плажните ивици на къмпинг "Космос" и къмпинг "Добруджа", отдава се и плажът на Дуранкулашкото езеро. За този летен сезон в община Каварна ще бъдат дадени за стопанисване плажовете в к.к. "Русалка", Болата, Топола, Иканталъка, СБА, както и централния каварненски плаж. Областният управител съобщи, че няма да се сключват договори с лица, които имат прекратени концесионни договори.
В Тирана се провежда международен търг за хотел "Tirana International"
В Тирана се провежда международен търг за хотел "Tirana International" организиран от Министерството на икономиката на Албания, пише в електронното си издание албанският всекидневник Shekulli.
Подобен търг се организира за първи път в Албания и затова в него ще вземат участие група международни консултанти. Депозитът за участие е в размер на 300 000 евро. Наддаването ще бъде явно, като началната цена е 5млн. евро. Всяко следващо предложение трябва да бъде с минимум 100 хил. евро по-високо. До момента към търга са проявили интерес 51 компании от Албания, Австрия, България, Белгия, Англия, Италия, Гърция, Холандия, Унгария, Израел, Полша и Турция. До момента обаче начален депозит са внесли само три компании от Албания, Турция и Италия, пише още вестникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА