Last news in Fakti

12 Юни, 2004 00:00 2 134 0

Започва полагането на тръбите за газификация на Варна

  • около-
  • бъдат-
  • варна
"Овергаз инженеринг" започва в събота строително-монтажните работи по газификацията на Варна, съобщиха от компанията. До края на месец юни трябва да бъдат завършени 2,8 км газоразпределителна мрежа. Началото на трасето е от разклона между кварталите "Кичево" и "Галата", по посока на града. По тези тръби с газ ще се снабдяват курортите "Св. Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци". Строителните работа запо(ват от този район, за да изпревари предстоящото асфалтиране на шосейния път.

Цялата мрежа на "Варнагаз" е дълга около 309 километра, като през тази година ще бъдат положени 55 километра тръби. Инвестицията, която компанията ще направи във Варна, е за повече от 20 милиона евро. Домакинствата, потенциални потребители на синьото гориво в морската столица, са около 40 хиляди, а индустриалните предприятия, заявили интерес, са около 30. През 2004 г. няколко болници, учебни заведения и детски градини също ще бъдат включени към мрежата на "Варнагаз", което ще даде възможност да се намалят разходите за отопление.

Само от газификацията на обществено-административните сгради във Варна общината и държавата ще спестяват по 25 милиона лева годишно. Вредните токсични газове над града ще намаляват с 2 500 тона всяка година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА