Last news in Fakti

11 Януари, 2014 10:37 13 610 3

Най-странните строителни материали (СНИМКИ)

  • строителство-
  • материали-
  • къщи

Строителството на жилища е един процес, който никога не е спирал и едва ли някога ще спре. Проблемът е, че колкото по-оригинален е имотът, толкова по-висока е неговата цена. Някои обаче успяха да намерят решение на този проблем като строят жилищата си от подръчни материали. Ето от какво и как изглеждат къщите им.

1. Сградата от каси за бира.

Копие на най-старата кафетерия в белгийския град Нивелесе е направена от 14 000 каси за бира Carlsberg. Построено е през 2007 г. с цел да влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-голямата сграда в света построена от бирени каси.

2. Къща от LEGO

През 2009 г. хиляди доброволци се включват в строителството на първия в света „пълноценен” дом, изграден единствено от кубчетата на LEGO. За строителството му са използвани 3.3 милиона пластмасови елемента. В сградата има дори тоалетна и душ.

3. Хижа от бамбукови пръчки и мебели от дървени стърготини.

Такива материали е използвал китайски работник при строителството на своята къща, поради липсата на пари, за да си купи апартамент в Пекин.

4. Къща от бутилки.

Това е къщата на аржентинския художник Тито Ингениери. За строителството са използвани над 30 000 бутилки.

5. Къща от чували с пясък.

В южната част на Ивицата Газа е построена цяла къща от чували пълни с пясък. Строителят е използвал пясък вместо цимент, както и стомана и чакъл, поради липсата на други материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    1 2 Отговор
    Строителството на жилища е един процес, който никога не е спирал и едва ли някога ще спре..................Така е.
  • 2 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
  • 3 Alexander Alexandrov

    0 0 Отговор