Last news in Fakti

18 Юни, 2004 00:00 5 257 0

Близо 2 млн. лв. са вложени в нов хотел в Сандански

  • които-
  • медите-
  • басейн-
  • сандански-
  • митрева-
  • туристи-
  • хотел
Туристи в Сандански вече посреща и новият хотел "Медите", който се намира в землището на бившата ботаническа градина между града и хотел "Св. Врач" (бившата резиденция). Собственост е на местната туристическа компания "И.Г. турс", в която мажоритарен акционер е Арбен Караджа, показва справка в "Апис". Новата база кандидатства за категория от четири звезди и в нея са инвестирани близо 2 млн. лв., заяви нейният управител Дора Митрева. Името на хотела произлиза от древното тракийско племе меди, които са първите заселници в района на Сандански, обясни тя.

В "Медите" има общо 60 легла, които са разпределени в 23 двойни стаи, три малки и един голям президентски апартамент. Ресторантът е със 70 места. Отделно към него има тераса с 80 места с изглед към околните хълмове и града. Изграден е басейн, остъклен от три страни с подвижен стъклен покрив за лятото. В него се използва лековитата минерална вода на изворите в района. Същата пълни и външния басейн, към който има изграден бар.

Отделно в хотела има и дневен бар. "Медите" разполага с конферентна зала, фитнес център, сауна, джакузи, солариум и предлага масажи. Изградените два тенис корта са с най-съвременната изкуствена настилка и дренаж.

Дора Митрева каза, че в момента се прави Wellness и SPA център, който ще предлага процедури за разкрасяване, релакс и антистресови програми. Тя посочи, че разчитат на български туристи и на такива от съседните страни - Гърция и Македония, като няма разлика в цените.

Двойна стая със закуска, ползването на басейн и паркинг излиза 120 лв. За туроператори има отстъпки и комисиони. Основният интерес на гърците е насочен към пазаруване в региона на Сандански и Петрич, които идват предимно през почивните дни.

Хотел "Медите" работи с българските туроператори "Александър тур", "Юникорн", "Алдер", "Лидия тур" и др., които водят и други чужденци, твърди Митрева. Ще се посрещат и туристи и на гръцкия туроператор "Константинидис", Серес, и на македонските "Орка травел", Скопие, и "Турист", Битоля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА