Last news in Fakti

21 Март, 2024 07:21 2 557 10

Национална компания ще управлява 19 имота

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Промениха статута на редица имоти

Национална компания ще управлява 19 имота - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на деветнадесет имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на с. Лозен и с. Казичене, Столична община. С друго решение кабинетът предостави безвъзмездно на НКЖИ управлението на шест имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на с. Равно поле, община Елин Пелин, Софийска област. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътната линия София - Пловдив: жп участъци София - Елин Пелин и Елин Пелин - Септември”.

По решение на Министерския съвет имот в с. Оброчище от публична държавна собственост става частна държавна собственост. Той се намира на ул. „Червеноармейска“ № 7 и представлява терен с площ 2130 кв. м, заедно с ветеринарна лечебница и селскостопанска сграда в него. Поради отпаднала необходимост управлението на имота се отнема от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Добрич и той ще премине в управление на областния управител на Добрич на основание разпоредби на Закона за държавната собственост.

По решение на правителството имот - публична държавна собственост става частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на Община Перник за осигуряване на архивни помещения за нуждите на общинската администрация. Той се намира в кв. „Христо Смирненски“ в гр. Перник и представлява двуетажна сграда със застроена площ 320 кв. м. Поради отпаднала необходимост управлението на сградата се отнема от Министерството на образованието и науката.

Правителството взе решение да предостави безвъзмездно правото на управление върху имоти - публична държавна собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Агенция „Митници“. Трите поземлени имота се намират в местността „Еледже“ на с. Чепинци, община Рудозем. Те са с обща площ 76 651 кв. м и са с различно предназначение ведно с построените в тях сгради, част от Граничен контролно-пропускателен пункт „Рудозем - Ксанти“ и подходен път към него. Поради отпаднала нужда се отнемат от Областна администрация - Смолян.

Променя се статутът на имот в село Книжовник в община Хасково от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Той представлява терен с площ 1800 кв. м и ветеринарна лечебница на два етажа в него. С решението на Министерския съвет поради отпаднала необходимост за Българската агенция по безопасност на храните имотът преминава в управление на областния управител на Хасково съгласно чл. 18, ал. 1 от Закона за държавната собственост.

Министерският съвет прие решение за учредяване на възмездно безсрочно право на пристрояване в имот-публична държавна собственост в полза на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ ЕАД. Пристройката представлява асансьор към сграда, който ще обслужва пациентите и персонала на лечебното заведение. Реализирането на инвестицията ще осигури по-високо качество на осъществяваната болнична помощ от лечебното заведение, която е изцяло насочена към задоволяване на обществените потребности за по-добро и качествено здравно обслужване.

Кабинетът прие решение за учредяване на възмездно безсрочно право на пристрояване в имот-публична държавна собственост в полза на „Център за психично здраве - София“ ЕООД. Пристройката представлява асансьор към сграда, който ще обслужва пациенти и персонала на лечебното заведение. Реализирането на инвестицията ще осигури по-високо качество на осъществяваната болнична помощ и здравно обслужване на пациентите.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    3 0 Отговор
    На печелившите, честито. Поредната далавера, после комунистите били виновни...

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евала":

    Каримански е потомствен комунист!

    Коментиран от #8

  • 4 "Кредит Маркет ООД"

    3 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.