Last news in Fakti

27 Януари, 2014 09:57 1 337 0

Най-тежката година за Кипър

  • кипър-
  • сделки-
  • чужденци

Разглеждайки данните за продажби на недвижими имоти в Кипър през 2013-а, спокойно може да се каже, че това е била една от най-тежките за страна години в сектора. През 2013 г. продажбите отчитат шестгодишен минимум, или с 80% по-малко сделки в сравнение с пиковата 2008-а. Едва 1017 е броят на сделките с чужденци, а с кипърци той е 2750. Най-много местното население е купувало имоти през 2004 г. Икономическата криза обаче доведе до стопяване на спестяванията на кипърци. Високата безработица и неясното бъдеще на страната сви търсенето от страна на местното население.

Броят на чуждестранните купувачи на недвижими имоти в Кипър започна през 2000 г., когато бяха обявени плановете за влизането на страната в Европейския съюз. Тогава най-ентусиазирани бяха англичаните. През 2007 г. проблемите, които възникнаха в британската икономика доведоха до двойно намаляване на сделките с граждани на Острова. От тогава в Кипър се наблюдава непрекъснат спад в продажбата на имоти на чужденци. Местните власти не съумяха да проведат политика, която да доведе до привличането на инвеститори от страни извън ЕС, като Русия и Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА