Last news in Fakti

1 Април, 2024 12:23 8 415 17

Търсят желаещи да купят занемарен соцхотел

  • пловдив-
  • клисура-
  • хотел-
  • продажба-
  • чси

Намира се в Клисура, а цената падна до 140 000 EUR

Нито един купувач не се появи на последния публичен търг за занемарената почивна база в Клисура. Соц хотелът е обявен отново за продажба, като цената се е понижила до стойността на тристаен апартамент в Пловдив.

Имотът, който се намира в югозападната част на старопланинския град Клисура, е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител в опит да се покрият натрупаните задължения на собственика му. Хотелът е на софийското дружество „Планет Сървис“ ЕООД, управлявано от Христина Мичева, уточнява Trafficnews. Историята на имота показва, че през 2017г. той е бил ипотекиран. Мичева, която е едноличен собственик на капитала, има дялове в още няколко фирми, включително „Пи Ес Хотели“ ООД, където упражнява хотелиерска и ресторантьорска дейност съвместно със Снежана Мичева.

Справка в списъка на НАП на фирми с неуредени публични задължения показва, че „Планет Сървис“ дължи на държавата над 11 000лв. (към 21 март 2023г.), а „Пи Ес Хотели“ е задлъжняла с 58 000лв. (към същия период). Двете фирми са задлъжнели и на Първа инвестиционна банка. През май 2023г. заради неизплатените дългове банката е завела частно гражданско дело и при закрито заседание през юни е взето решение „Планет Сървис“ и „Пи Ес Хотели“ да изплатят солидарно на заявителя над 266 550 лв., представляващи главници и лихви за периода от 1 година. В края на август е наложена възбрана върху почивната база „Клисура“ и по-късно тя попадна в ръцете на ЧСИ от Пловдив.

Стойността на имота, макар състоянието му да не е задоволително, покрива търсената от банката сума. Комплексът е изграден върху терен с обща площ от 2 200 кв. м., а РЗП-то му е 852 кв.м. Базата разполага с кухня, административна сграда, две дървени бунгала, вила, гараж и тоалетна. Сградите са водоснабдени и електрифицирани.

Състоянието на имуществото обаче не е никак запазено, а новият собственик ще трябва да инвестира доста, ако иска базата да му носи приходи от туристическа дейност.

Настоящият търг стартира на 29 март и ще продължи до 29 април тази година, а евентуалният нов купувач ще бъде обявен на 30 април. Началната цена от която ще започнат наддаванията е 276 000.00 лв. или 141 116 евро.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО НА ПОЛИТИКАТА

    37 14 Отговор
    След като направиха България инкубатор за ИНДИЦИ каква стойност може да има каквото и да било в България,клисура е индийски град
  • 2 Още ще пада

    46 11 Отговор
    Терен от 2200 кв м с изоставена постройка не струва 140к евро.Това си е набутвация.

    Коментиран от #9

  • 3 Плашимир

    19 6 Отговор
    Аз ще го взема. Пратете го с куриер ,а парите ми дайте на ръка.
  • 4 Анонимен

    11 14 Отговор
    За хора, които имат познания, опит и им се работи!

    Коментиран от #11

  • 5 Взимам

    13 6 Отговор
    За 60х Е. След това ще дам още 80х Евро за да стане що годе ОК за експлоатация.
  • 6 "Кредит Маркет ООД"

    12 3 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 7 Арканзас

    16 5 Отговор
    Ако беше в Калифорния да си го купя. В Клисура има ли нещо интересно , гори, дивеч ,езера ?

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    15 4 Отговор
    Защо цената е паднала, след като търсенето изпреварвало предлагането, жилищата недостигали за желаещите и всеки се блъскал с лакти да се уреди за имот?
  • 9 Гост

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Още ще пада":

    2 дка земя с изоставена постройка има за по 10К в повечето села.
  • 10 Гост

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Арканзас":

    Клисура е красив български град, един от опожарените при Априлското въстание. Намира се под подбалканският път София-Бургас между китни планински възвишения и долове. Населението му е малко над 1000 души, почти изцяло българско. Има паметник на Боримечката и други забележителности, които си заслужава да се посетят.

    Коментиран от #12, #13, #16

  • 11 Порно

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Аха, то основен ремонт и обзавеждане без лукс на една хотелска стая е минимум 20 000, сложи и ремонта на общите части. И идва въпроса - кой ще дойде в Клисура? И какви пари е склонен да даде ? В Трън има един хотел , и той не работи, просто няма хора. Няма ли минерална вода да се пишеш СПА, извън големите градове и курорти си жив умрял
  • 12 Арканзас

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Местните да си направят една кооперация , да си го откупят. Да го стопанисват като база за почивка и релакс. С подходяща реклама може да се печели много.Ако имах излишни милиони евра , можеше да го откупя и да го разработя като печелившо място за лов и отдих на богати скучаещи милионерчета.
  • 13 Съдията Дред

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Има исторически забележителности, и си имат посетители. Но огромната част минават, разглеждат и заминават.
  • 14 Вземаш хотела,

    13 1 Отговор
    влагаш няколко десетки хиляди за ремонт,отваряш подновен обект и идват хората на Шиши и Боко и ти го прибират.Е ,те това е България.
  • 15 Мухаха

    4 0 Отговор
    Трябва да си луд, даже да ми платят не бих го взел
  • 16 Смех

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ти на това град ли му викаш?
    Въпреки, че с такива преценки бас ловя нямаш и 10 хил в сметката...хайде купувай много е красиво та дрънка
  • 17 Ники

    0 0 Отговор
    Добре … хотел 800 кв/м …. колкото къща .. това ще е интересно … няма кой да купи такова нещо … вероятно е за бутане … и парцела се съмнявам в Клисура да струва нещо …