23 Октомври, 2004 00:00 455 0

Пари предназначени за ремонт на гарата се прехвърлят към инфраструктурата на американското посолство

  • общината-
  • млн лева
Това е отсечката, която минава пред строящото се американското посолство. "На ул. "Козяк" се налага и ремонт на тротоарните настилки, уличното осветление, както и изпълнение на мероприятията по осигуряване на безопасността на движение", пише още кметът.Ремонтът на ул. "Козяк" и на бул. "Ботевградско шосе" ще глътне 1,7 млн. лева, а останалите 300 хиляди лева са за подмяна на светофари.

Предвидените за Централна гара 4,3 млн. лева няма да се усвоят заради забавяне на избора на инвеститор за търговските обекти и забавяне на конкурса за изпълнител на втория етап от ремонта на подлеза, мотивира прехвърлянето на парите кметът. Следващата седмица общината трябва да реши и дали да даде право на американското посолство да изсече дърветата около оградата на новата мисия. "Монитор" съобщи за молбата още миналата събота. Тя беше подадена само седмица след като американският посланик Джеймс Пардю организира дискусия за опазване на зелените площи, на която заяви, че парковете не са за строителство. Мотивите за искането са съображения за сигурност обясни шефката на дирекция "Зелена система" Елене Любенова.

В момента експертите правят оценка на растителността около новото посолството, казаха от общината.

За деветте месеца на годината общината е изхарчила 6,1 млн. лв. за ремонт на улици, а 1,1 млн.лева за поддръжка на светофарите в столицата. Върви подмяна на светофарни секции с изтекъл срок на годност. Новите уредби подобряват видимостта, а разходите на ток ще намалеят девет пъти. Положена е и 35 000 кв. м от 150 000 кв. м пътна маркировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА