Last news in Fakti

6 Ноември, 2004 00:00 494 0

Фонд изкупува сгради на Балканите на стойност 300 милиона евро

  • фонда
Европейският "Accession Fund" възнамерява да инвестира около 300 млн. евро в недвижима собственост в България и региона, съобщиха от ръководството на фонда.Идната седмица у нас пристига управляващият му директор Герд Кремер, който ще проучи възможностите по време на предстоящия строително-инвестиционен форум. Интересите на фонда са насочени към качествени жилищни комплекси, офис сгради и складови бази. Според Герд Кремер с разширяването на ЕС ще се увеличава и търсенето на недвижима собственост, а България е включена в инвестиционните планове на фонда още при създаването му.

"Accession Fund" е създаден от водещия италиански застраховател Assicurazioni Generali и Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя участва с 25% от предвидения за инвестиране капитал, които се равняват на 75 млн. евро. Средстава ще бъдат управлявани от базираната в Мюнхен компания GLL Real Estate Partners GmbH.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА