Last news in Fakti

21 Декември, 2004 00:00 832 0

Нов жилищен комплекс беше открит в Пампорово

  • диневи-
  • сезон-
  • собствениците-
  • напълно-
  • комплекс-
  • които
Строителна компания "Диневи и сие" официално откри в събота най-новия си жилищен комплекс в Пампорово - "Манастира 2". Стилът е на стара българска къща и съчетава в себе си старинна българска архитектура с луксозна обстановка и напълно изградена инфраструктура. Това е втората инвестиция на фирмата в курорта и възлиза на 4 млн. лв. През декември миналата година тя построи първия си комплекс "Манастира" в местността Студенец. Новият е разположен на площ от 2600 кв.м в местността Козуятак и включва общо 62 апартамента, които са разпределени в четири сгради. Всички апартаменти имат камини и се продават в напълно завършен вид, до ключ, като 35 от тях вече са закупени от англичани. Към комплекса функционира механа, сауна и масажен салон, които ще се ползват безплатно от собствениците. За тяхно улеснение е предвиден и безплатен транспорт до ски пистите.

"Диневи и сие" ще се грижат целогодишно за поддръжката и охраната на комплекса. Те предложиха за първи път в България услугата sales catering - отдаване под наем и управление на купените от техните клиенти апартаменти. Когато не се ползват от собствениците, жилищата се предлагат на туристи като категория 4 звезди. По тази схема вече са подписани договори с британските туроператори "Болкан холидейз - Лондон" и "Кристал холидейз". За сезон 2005 има договори с големите европейски туроператори - "Томас Кук", ТУИ и "Болкан холидейз", за управлението на 300 апартамента от всички обекти на "Диневи и сие". Компанията гарантира гарантира възвращаемост на инвестицията на своите клиенти от 7 до 12% за 6-месечен сезон.

Комплексите на братя Диневи са организирани в затворено пространство с напълно завършена инфраструктура, разполагат със собствен управител, който се грижи за поддръжката, така че интересът на собствениците да е изцяло гарантиран. Те разполагат със заведения за отдих, спорт и развлечения, басейн, сервиз, магазини, денонощна и целогодишна охрана, както и охраняван паркинг. Този тип строителство те наложиха още през 1996 г., когато създадоха първия си комплекс "Оазис" в Равда. Последваха серия от вилни селища по крайбрежието на Свети Влас - "Ривиера", "Сън Палас", "Панорама", "Манастира", "Южен бряг", "Камбани", "Бриз", "Лазур", "Долче вита" и др. Инвестиционните намерения на компанията предвиждат строителството на комплекси не само по морските, но и по зимните курорти. За летния сезон на 2005 г. предстои откриването на четири нови обекта, три от които "Компас", "Воденицата" и "Диамант" са в Свети Влас, а четвъртият "Колизеум 1" е първото жилищно селище на "Диневи и сие" в Слънчев бряг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА