Last news in Fakti

23 Декември, 2004 00:00 620 0

Заместник на Церовски с най-много имоти

  • декларацията-
  • николов
Валери Николов от строителното министерство е сред зам.-министрите с най-много имоти. Общата им стойност е за 234 400 лева. Николов има къща с двор в Бояна, купена през 2001 г. за 89 000 лв., два апартамента в София от 167 и 145 кв. м, офис от 230 квадрата, вила в Макоцево и дворно място в Езерец. Освен това човекът на Церовски е декларирал участие на съпругата си Росица в 8 фирми и 100% собственост на девета - "Омекс" ЕООД. Николов не е обявил доходите си за миналата година.

144 500 лева струват имотите на енергийният зам.-министър Илко Йоцев според декларацията му. Освен земите в Бояна и Банско той има апартамент и гараж.Сред заможните зам.-министри е и финансовият Стамен Тасев. В декларацията си за 2003 г. той е обявил, че няма промяна в имотното му състояние. Заедно с жена си Илияна Тасев притежава седем имота, държи на влогове над 20 000 долара и 10 хил. лв.

Другите заместници на Велчев - - Кирил Ананиев и Любомир Дацов, пък нямат никакви имоти.

С лични средства и заем от родителите е купен апартаментът на на транспортната зам.-министърка Красимира Мартинова.

През 2003 г. тя е похарчила около 3000 лева за подмяна на дървената дограма с алуминиева, за претапициране на мебелите и за покупка на хладилник. В декларацията й за 2002 г. пък Мартинова е отбелязала, че си е купила телевизор "Сони" на изплащане.

Две вили - в Банкя и Драгалевци, е декларирал заместникът на Лидия Шулева Димитър Хаджиниколов. Единият имот е наследствен, а другият е купен през 1995 г. Двамата със съпругата му имат сузуки, взето на лизинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА