19 Септември, 2024 06:59 2 332 11

Представят проекта за трансформация на сградата на ЦУМ

  • цум-
  • сграда-
  • проект

Презентацията ще бъде в БТПП

Представят проекта за трансформация на сградата на ЦУМ  - 1
Снимка: businessnovinite.bg

Проектът за трансформация на сградата на Централния универсален магазин (ЦУМ) в София ще бъде представен днес в Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщават от палатата, предаде БТА.

Компанията "Антика Уърлд" (Antika World), ръководеща проекта, планира той да се осъществи в две фази. Първата фаза ще бъде завършена до април 2025 г., а втората се очаква да приключи до 2027 г., каза на 10 септември в Бургас Ахмед Насър, основател и директор на компанията. Проектът цели възстановяване функционалността на ЦУМ като модерен символ на София с отлично разположение и полезност за обществото, отбеляза тогава той.

Директорът на "Антика Уърлд" обясни още, че вътрешността на сградата ще включва три зали на първия етаж - две изложбени за българската и египетската история, и една музейна с работилница за розово масло. На горните нива ще има търговска част, заведения за хранене и атракции, СПА център. На два етажа ще бъде разположен петзвезден хотел. Предвидени са конгресна зона и пространство за споделена работа, бизнес център и акселератор. Ще има и обособена част за научноизследователска дейност.

Предвижда се сградата на ЦУМ да бъде маркетинг, търговски и туристически център за популяризирането на България като желана дестинация. Рекламирането на страната като дестинация за целогодишен здравен туризъм също е сред идеите на проекта, каза още Насър.

По-рано, на 22 август, Ахмед Насър се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов и с експерти от палатата във връзка с проекта. На срещата бяха обсъдени възможностите, които ЦУМ ще предлага на български производители, търговци, стартъп компании, потребители, както и на гостите на града, съобщиха тогава от БТПП.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ако

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "болен соpocоид":

    Ако бутнем всичко от "комунизма", ще трябва да се изнсеш в сламена колиба, от социализма са изградени: водни тръбопроводи, ел.мрежи, БтК мрежи (за телефон, интернет и телевизия) , ВЕЦове, АЕЦ Козлодуй, ТеЦове, болници , детски гради, обществени сгради, предприятия, панелни блокове, язовири и общо взето, почти всичко което те заобикаля.

    Коментиран от #4

  • 3 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Разкърти София и тва е!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мда

    15 0 Отговор
    Още една сграда си заминава и то продадена, следва водата на от Централна баня и след това може би и душите ни, става въпрос за душите на българите,
    Жълтопаветните и грантаджиските отдавна ги няма, те затова така продават
  • 6 Урко

    12 0 Отговор
    Важното е, че свинapят комунист Гергов осребри под арената му преди години емблематична сграда. След като по традиция той успя да я съсипе сега прехвърли топката на друг. Накрая ще я направят хотел и ще се приключи
  • 7 Артилерист

    7 0 Отговор
    Това "стартъп" българска дума ли е? Колко българи я разбират? Как да я делим? На стар и тъп или на старт и ъп/оп?
  • 8 ЦУМ трябваше да остане

    11 0 Отговор
    най стария социалистически мол и сега пак да е мол
  • 9 Аз Кочо

    7 0 Отговор
    Аз като дойдех в Софеа преди години по цел ден се возех на ескалаторите в ЦУМ и се радвах като малко дете в сладкарница
  • 10 2+2 прави 7

    3 0 Отговор
    Какъв е Красимир Дачев в БТПП
    и кога и за колко време България е дала на Израел водите си за управление
  • 11 Ели

    1 1 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ДОКАЗВА, ЧЕ НАЗНАЧЕНИТЕ КОМУНИСТИ ЗА КАПИТАЛИСТИ СИ ОСТАВАТ ДРЕБНИ ТАРИКАТИ КАТО СВИНАРЯ!ТАЗИ СГРАДА МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ЧУДЕСЕН МУЗЕЙ!КОСТОВ Я ПОДАРИ НА ГЕРГОВ НА ЦЕНАТА НА НЯКОЛКО АПАРТАМЕНТА! ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ, ЧЕ КОСТОВ Е ДЕМОКРАТ!ТОЙ БЕШЕ КУКУВИЦАТА СНЕСЛА ЯЙЦЕ В ГНЕЗДОТО НА СДС!ИЗГОНИ ИСТИНСИТЕ ДЕСИДЕНТИ И ВНЕДРИ АГЕНТИ НА ДС И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ! ЗА ТОВА СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА И ОТВРАТИХА ХОРАТА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА! СЕГА ИМАМЕ РУСОФИЛИ! СЦЕНАРИСТИТЕ НА МОСКВА ИМАТ ОТЛИЧЕН УСПЕХ