Last news in Fakti

1 Февруари, 2005 00:00 619 0

Общината без нов вариант за боклука

  • обаче-
  • общината-
  • михайлов-
  • милор-
  • кметът-
  • боклука-
  • милор михайлов
Столичната община и екоминистерството се завъртяха в поредния омагьосан кръг около площадките за складиране и обработка на боклука. Миналата седмица зам.-кметът по екологията Милор Михайлов обяви, че е предложил на МОСВ 4 площадки, едната от които в "Кремиковци". От министерството обаче обявиха в петък, че някои от предложенията вече са оценени като неподходящи. И вчера не станаха ясни всичките оферти и кои от тях са отхвърлени, за да не се създавало излишно напрежение сред гражданите.

Те са отхвърлени преди 6 г., но ние пак ще ги предложим, защото не можем да си извадим от ръкава други, обясни пред "Сега" Милор Михайлов. Според него, след като се сформира екип за подготовка на заданието по оценка на въздействието върху околната среда, повечето от площадките ще бъдат одобрени. Зам.-кметът се опасява, че МОСВ може да отхвърли пречиствателната станция край Кубратово, защото има подпочвени води. За този терен общината преговаря с концесионера "Софийска вода" за изграждането на модерен безотпадъчен завод за преработка на боклука.

От МОСВ са посъветвали общината да изключи вече отхвърлените площадки след направен ОВОС. Екоминистерството е отказало да разглежда самостоятелно технологията за опаковане на отпадъци. Общината трябва да внесе и документацията за планирания завод за обработка на отпадъците в "Кремиковци". Не е ясно обаче кога от комбината ще я предоставят. Тепърва ще се уточнява и дали за новата технология по опаковане ще е нужно да се прави ОВОС. За преценка било важно да се знае как ще бъдат окончателно обработени боклуците.


Признание
Много трудно ще се спазят сроковете, поети в споразумението с гражданите в Суходол, заяви Милор Михайлов. Нямало обаче и други алтернативи освен опаковането на боклука. В началото на месеца кметът Стефан Софиянски и Владимир Кисьов обещаха, че до 30 юни сметището в Суходол ще бъде затворено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА