Last news in Fakti

23 Март, 2005 00:00 1 658 0

Цените в проектирането пропукаха гилдията

  • инженерите-
  • архитектите
Новите цени в проектирането противопоставиха архитектите и инженерите на строителите и предприемачите. Спорът е дали приетите минимални цени трябва да са задължителни или препоръчителни. Тарифите бяха приети по силата на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране и са в сила от 1 септември 2004 г. Реално обаче по тях се работи от началото на 2005 г.

Проведоха се дискусии, за да се изгладят противоречията и да се обедини гилдията. Точката в спора трябваше да бъде поставена миналата седмица на строителното изложение с подписването на меморандум за сътрудничество от председателите на Камарата на архитектите (КАБ), на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българската строителна камара и Българската предприемаческа камара. То обаче беше провалено от гневни изказвания на електроинженер и предприемач, които показаха пропастта, която разделя двата лагера. Представяме ви случилото се репортажно, с репликите на главните действащи лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА