5 Април, 2005 00:00 468 0

Провал на летния сезон заради бурното строителство

  • строителството-
  • слънчев-
  • заради-
  • трифонов-
  • селища-
  • слънчев бряг
Строителството на хотели и вилни селища около Слънчев бряг ще продължи чак до 15 юни, а не, както обяви преди време кметът на Несебър Николай Трифонов, до началото на май. Това неизбежно ще се отрази върху успеха на сезона. Трифонов разпореди в старата и новата част на града работа да кипи до 1 юни, а до средата на месеца - в близките до луксозния курорт селища Равда и Влас.

Зам.-кметът на Несебър по строителството Георги Георгиев затвърди съмненията за провала на сезона с обяснението, че има възможност градежите в западната зона на Слънчев бряг да продължат и след идването на туристите.

Сериозни опасения има за хотела, който се строи на мястото на бившия "Ясен", и съседния до него - на мястото на някогашния сладкарски цех. Там управата се е договорила със собствениците да преустановят строителните работи в началото на летния сезон и да го подновят наесен. "Строителството на вилните селища на територията на Слънчев бряг-запад обаче може да закъснее", призна Георгиев.

Николай Трифонов пък обяви, че градежите на територията на общината излизат от контрол.Полиция ще спира тежките камиони и бетоновози в комплекса след 15 май. Това е един от начините да се озаптят собствениците на хотели, които решат да не спазват административния акт. Няколко КПП-та ще бъдат разположени на ключови места на входовете на Слънчев бряг, а полицаи от РДВР-Бургас ще спират достъпа на фадроми, бетоновози и кранове.

За подобен проблем, но по Северното Черноморие съобщи и депутатът от ДСБ Благой Димитров. Според него туристическият сезон в курорта Златни пясъци е изправен пред сериозен риск заради вероятността панорамният път Варна-Златни пясъци да остане затворен. Пътят е повреден заради свлачище над Кабакум. Въпросът се решава на дребно, допълни и проф. Димитър Камбуров. Свлачището се е активизирало заради продължаващото строителство и липсата на дренажни съоръжения.

"Наредба N7, която регламентира увеличаването на плътността на строителството, е направена в интерес на хотелиерския бизнес на братя Велчеви", е категоричен Благой Димитров. В курорта се строи и според тази наредба, и по валидния устройствен план и така се създава пълен хаос, допълни го арх. Владимир Рачев, зам.-председател на Камарата на архитектите във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА