Last news in Fakti

8 Юли, 2005 00:00 354 0

„Линднер” ще инвестира и в други градове на България

  • българия-
  • бизнес-
  • софия-
  • изграждането-
  • други-
  • „линднер”-
  • договор-
  • инфраструктура-
  • първи клас инвеститор
Договор за изграждане на техническа инфраструктура подписаха министърът на икономиката Милко Ковачев и Ралф Либ – член на управителния съвет на „Линднер”. Немската компания е първата в България, която получава сертификат за първи клас инвеститор по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Тя е една от най-големите в Европа за строителство и производство на строителни материали. Фирмата има 21 клона в германия и 14 в други страни. „Линднер” АД произвежда и строи на пет континента. Холдингът участва в някои от най-известните проекти реализирани през последното десетилетие – реконструкцията на Райхстага, Сони Център в Берлин, Комерцбанк, Европейската централна банка във Франкфурт, летищата в Мюнхен и Хонг Конг и други.
, Министър Милко Ковачев и Ралф Либ – член на управителния съвет на „Линднер” подписаха договор за изграждане на техническата инфраструктура при „Бизнес парк София”В България “Линднер” инвестира в изграждането на “Бизнес парк София”. С подписаният в края на седмицата договор, българската държава се задължава да осигури финансирането и изграждането на елементи от техническата инфраструктура необходима за реализацията на инвестиционния план. С парите ще бъде доизграден мостът при бул. "Александър Малинов" - околовръстен път в жк "Младост" IV и част от Софийското околовръстно шосе, което се намира непосредствено до бизнес парка. Планът е със срок на реализация 3 години, а стойността му възлиза на 13 649 800 лв. Предвижда се да бъдат разкрити над 6000 работни места."Линднер" - България планира и други конкретни проекти извън София през есента на 2005 г. Мощното германско дружество инвестира в България повече от 5 години, а през април 2004 г. получи сертификат за първи клас инвеститор № А-001.

Сертифицираният инвестиционен план е за изграждането на съвременен бизнес комплекс, разположен в югоизточната част на София. Той ще се разгъне на обща площ от 220 000 кв.м., от които 100 000 кв.м. ще са заети с парково пространство, а зоната на кооперативните и търговски сгради ще бъде 120 000 кв.м. Проектът е част от една по-мащабна концепция за инвестиционен проект, наречен "София Парк", чиято реализация започна на 10 май 2001 г. Общият обем на реализираната инвестиция до август 2004 г. възлиза на над 73 млн.лв., като са разкрити 3 500 работни места. Преките инвестиции в икономиката на България на фирмите, базирани в "Бизнес Парк София", вече възлизат на над 2.5 милиарда лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА