Last news in Fakti

13 Юли, 2005 00:00 547 0

Започва последният етап от ремонта на русенската гара

  • предвижда
Започва строителството на последния подобект от ремонта и реконструкцията на централната русенска гара. Предстои удължаването на подлеза, който преминава под коловозното развитие на гарата по посока на ж.к. "Дружба". Стойността на проекта е 1 300 000 лв. с ДДС.

Предвижда се удължаване на съществуващия централен подлез на гара Русе - пътническа, разположен на ниво първи етаж на приемното здание. Удължаването е с 45,36 м и започва от края на втори перон, минава под четвърти и пети коловоз, трети перон, оградата и канавката, като изходът му на терена е на 75 м от спирката на обществения транспорт на бул. "България". Предвижда се и усилване на земната основа чрез инжекционни микропилоти и сондажно-изливни, кръгли стоманобетонни пилоти. За сигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и майки с малки деца е предвидено и монтиране на два пътнически, панорамни асансьора.

Втората част на проекта предвижда удвояване на линията, свързваща гара Разпределителна и Централна гара, за да се премахне железопътният трафик по трасето в района на хотел "Рига". Поради ограмния размер на нужните средства за проектиране, строеж и отчуждаване (близо 40 млн. евро) ще се търси външно финансиране по програми на ЕС.

В съответствие с утвърдената програма за внедряване на система за транспортно обслужване на инвалиди по комбинираната схема "микробус - влак - микробус" в централния корпус на приемното здание се обособява зона за престой и обслужване на трудно подвижни лица, която включва помещения за престой, диспечерски пункт и санитарен възел. Ще се осигури безпрепятствен достъп до билетно гише, телефон, информация и пероните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА