Last news in Fakti

8 Ноември, 2005 00:00 389 0

Петролни гиганти оглеждат терените Бургас-Александруполис

  • представители-
  • между
,В Бургас започнаха срещи между бизнеса и администрацията във връзка с активизирането на дейностите по проекта за петролопровода Бургас-Александруполис. Представители на нефтените компании TNK-BP, Русия и Chevron-Texaco, САЩ, и представители на българо-гръцката група са в морския град. В делегацията участват специалисти по екология, търговци и инженери. Те ще посетят местоположенията на планираните съоръжения в България. "Държим на финансовата изгода и спазването на екологичните стандарти, заради развитието на туризма и земеделието в областта", заяви областният управител Любомир Пантелеев. Очакваме скоро в Атина да се проведе среща между трите правителства и се надяваме там да има напредък в преговорите. Днес делегацията ще разговаря с представители на общината.

Общата стойност на проекта е 700 млн. евро, но още не са ясни детайлите по учредяване на смесената компания между фирми от България, Русия и Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА