Last news in Fakti

8 Ноември, 2005 00:00 428 0

Несебър и хотелиерите в Слънчев бряг са готови да изкупят държавния дял

  • слънчев-
  • трифонов-
  • несебър-
  • дружеството-
  • приватизация-
  • слънчев бряг
Съюзът на собствениците на хотели и община Несебър ще кандидатстват за изкупуването на държавните 75% акции от дружеството "Слънчев бряг" АД. Това съобщи Малина Бакалова, изпълнителен директор на дружеството. Неотдавна от принципала на държавните акции - Министерството на икономиката, заявиха, че се обмисля приватизация на държавния дял. Изявлението бе по повод поредния провал от миноритарните акционери на сделката за ЕРП Слънчев бряг с австрийската компания EVN.

Бакалова обясни, че още преди година е създадено общо дружество между общината и собствениците на хотели - "Слънчев бряг 2004".

Кметът на Несебър Николай Трифонов уточни, че ако държавата обяви приватизация, дружеството ще кандидатства за общите площи, но без електропреносната мрежа и трафопостовете.

От догодина ще се забрани строителството на обекти с височина над 10 метра в курортите Св. Влас, Обзор и Равда, съобщи още Трифонов. За следващия летен сезон е планирано да се пуснат в експлоатация 43 обекта и 3 хотела в западната и 1 хотел в източната част на Слънчев бряг.

Рекордни приходи в общинската хазна за 9-те месеца на годината обяви още кметът на Несебър. 30 процента от тях ще се реинвестират в инфраструктурни проекти. Община Несебър ще ограничи продажбите на земя и общинска собственост, за да осигури приходи от наеми и концесии, каза Трифонов.

Слънчев бряг все повече се превръща в градско образувание и общината трябва да се погрижи за него, каза Трифонов. Според него най-удачният вариант за бъдещето на курорта е неговата ликвидация или приватизация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА