10 Ноември, 2005 00:00 637 0

Банско с най-голям потенциал за развитие

  • корнрайх-
  • обаче-
  • добър-
  • които-
  • според-
  • туристите-
  • инвестиции-
  • курорт-
  • добри-
  • тъй като-
  • според него-
  • пол корнрайх-
  • peal estate group-
  • bulgaria peal estate
Банско е курортът, който предлага най-добри инвестиционни възможности сред зимните курорти в България, съобщи Пол Корнрайх, президент на Bulgaria Peal Estate Group, която планира инвестиции в собственост у нас.

Зимният курорт привлича туристите най-вече с добрите си ски съоръжения. Друг плюс е, че има достатъчно пространство за разходки и заведения, в които туристите да се забавляват. По тези причини Банско има най-добри шансове за развитие и доказателство за това е изграждането в курорта на хотел от веригата "Кемпински", обясни Корнрайх.

Според него Пампорово също има своите планове за реализация, но като се има предвид, че натам се насочват по-платежоспособни туристи. В южния планински курорт обаче трябва да се подобрят ски съоръженията, за да стане той още по-привлекателен за туристите и да привлече инвестиции. Боровец все още не е добър за инвестиции, въпреки че там природата е най-красива. В сравнение с другите два курорти има добър план в лицето на проекта "Супер Боровец", но не се знае кога точно ще се реализира той, подчерта Корнрайх.

Районът, който ще се развива най-силно по морето, е този на юг от Бургас и по-специално - Синеморец, посочи Пол Корнрайх . Там все още има хубави терени на първа линия, които са подходящи за строителството на ваканционни селища и хотели, добри плажове и топло време. В момента хит е Слънчев бряг, но строителството там е извън контрол. В този курорт си струва да се инвестира само ако се строи близо до морския бряг. Такива парцели обаче вече почти не могат да се намерят, обобщи президентът на Bulgaria Peal Estate Group.

Според него положението в София е най-трудно, тъй като цените на парцелите са много високи. Проблемът тук е, че хубавите терени се контролират от големите строителни фирми и изобщо не се изваждат на пазара, а могат да се купят единствено ако имаш добър познат, посочи Пол Корнрайх. По отношение на жилищата чужденците предпочитат "Лозенец", района на Докторската градина и идеалния център. Южните квартали, които имат директен изглед към Витоша, също са привлекателни за тях, обясни той.

Според него обаче желаещите да инвестират в жилищна собственост чужденци е най-добре да купят 10-15 апартамента, които да отдават под наем и да продадат след време. Това обаче е трудно, тъй като в България продавачите и строителните фирми още не дават отстъпка при покупката дори на такова количество жилища. Ако искат да строят тук, пък е желателно да го направят с българска строителна фирма заради трудния процес на получаване на разрешителни, посъветва още Корнрайх.Той препоръча на инвеститорите две неща - да си намерят добър адвокат, за да не ги лъжат със завишени цени на имотите, и да сключват сделките бързо, тъй като българинът не обича дългите преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА