Last news in Fakti

11 Септември, 2014 14:08 1 491 0

Нашенци, баща и син, арестувани в Гърция за убийство и обир

  • българи-
  • убийство-
  • гърция

83-годишният Димитрис Андониадис издъхнал в ръцете на двамата обирджи от сърдечен удар. Това не стреснало двамата българи, които след като претърсили основно апартамента изчезнали с 5000 евро и 10 златни лири.

Българин и синът му са задържани в Гърция по обвинение за убийството на възрастен мъж по време на обир, съобщава в. „Катимерини“.

Престъплението било извършено в неделя, в централния град на остров Евия, Халкида .

Заедно с нашенците в ареста са и двама гърци, срещу които е повдигнато обвинение, че те са организатори на престъплението. Те наели 51-годишния българин и неговия 25-годишен син, за да оберат апартамента на възрастна двойка, за която смятали, че притежава много „скътани за черни дни“ пари и скъпоцености.

Било решено обирът да се извърши през уикенда. Бандата застанала и зачакала на пусия пред апартамента. По едно време 83-годишния Димитрис Андониадис отишъл до близкото кафене. Там погледал малко баскетболния мач със Сърбия и поговорил с приятели.

На връщане при опит да отключи входната врата на апартамента си, той бил нападнат и от двамата българи, блъснат на пода и завлечен вътре в коридора. Там започнало истинска инквизиция над възрастния мъж и 94 -годишна гъркиня, прикована на легло. Българите връзват ръцете и краката на двамата старци, запушват им устата и започват да ги бият, разкрива в. "Нафтемборики".

83-годишният Димитрис Андониадис издъхнал в ръцете на двамата обирджи от сърдечен удар. Това не стреснало двамата българи, които след като претърсили основно апартамента изчезнали с 5000 евро и 10 златни лири, съобщи "Прототема". В. "Нафтемборики" съобщава за 350 евро откраднати. 

Срещу двамата гърци са повдигнати обвинения за съучастие в предумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие и наркотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА