24 Септември, 2014 17:03 1 236 2

Задържаха 9-ма за телефонни измами

  • телефонни-
  • измами-
  • операция

Операция по линия на противодействие на телефонните измами стартира тази сутрин в 6 часа по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов

9-има са задържани за телефонни измами в хода на провеждаща се в момента операция от служители на ГД „Криминална полиция“, съобщиха от МВР.

Операцията се провежда на територията на три областни дирекции на МВР - Великотърновска, Русенска и Плевенска.

За координация на действията на криминалистите на трите областни дирекции в ГД „Криминална полиция“ е сформиран координационен щаб.

На този етап на територията на Велико Търново са проверени 12 адреса в Горна Оряховица, Павликени и с. Камен. Установени са 11 лица, задържани със заповед до 24 часа са трима.

Намерени и иззети са 70 мобилни телефона, 18 sim-карти, 11 пластики, патрон за бойно оръжие, диплома за средно образование, за която има съмнение, че е преправена и сумата от 200 лв.

На територията на Плевен са извършени претърсвания на 4 адреса, проверени са 4 автомобила, установени и задържани са 5 лица, иззети са 17 мобилни телефона и 15 sim-карти.

Действия по разследване са предприети и на 6 адреса на територията на Русенска област, включително 3 в гр. Ветово. Претърсени са 4 леки автомобила,един е задържан. При претърсванията са иззети 12 мобилни телефона, 4 sim-карти, 7 пластики, кутия за мобилен телефон, тефтер с телефонни номера.

Операцията по линия на противодействие на телефонните измами стартира тази сутрин в 6 часа по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Осъществена е след проведена работна среща във Върховната касационна прокуратура.

Действията по операцията продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    2 0 Отговор
    Браво да не излизат от затвора.Там им е мястото.
  • 2 len4o

    0 0 Отговор
    НАПРАВО СЕ ЧУДЯ КАК ИМА ХОРА ДА ИМ СЕ ВЪРЗВАТ НА ТЪПИТЕ ЛЪЖИ НА М...ЛИТЕ