Last news in Fakti

12 Декември, 2014 09:48 1 858 1

Мъж инсценира грабеж за 14 хил. лв. (Обновена)

  • мъж-
  • инсценира-
  • грабеж-
  • драгаш войвода

Той разказал как пътят му бил пресечен от кола, а друга спряла зад него, оттам слезли трима мъже, които насила го смъкнали от микробуса, повалили го на земята и му сложили чувал на главата

Мъж от село Драгаш войвода инсценира въоръжен грабеж на сума на стойност 14 хил. лв., съобщиха от МВР.

В хода на проведено разследване по сигнал за извършен въоръжен грабеж на сумата от 14 000 лева, е установено, че 64-годишният е заблудил служителите на реда и е инсценирал престъплението. Той е криминално проявен и осъждан.

При извършения личен обиск в дрехите му е открита пачка с 1000 лева, която той укривал.

Оперативните действия започнали вчера, след като в полицията било получено съобщение от тел. 112, че в 18 часа на разклона за село Драгаш войвода бил нападнат шофьор на лекотоварен автомобил „Mercedes 312 D“, собственост на дружество с ограничена отговорност.

Пред пристигналия на място екип „потърпевшият“ обяснил, че се е връщал от Велико Търново, където доставил на клиенти на фирмата 2 тона и 200 кг кашкавал. Срещу стоката получил 14 700 лева и съответните стокови разписки, които за по-сигурно той укрил под шофьорската седалка и потеглил обратно.

По-нататък мъжът разказал как пътят му бил пресечен от автомобил с неустановено марка, друга кола спряла непосредствено зад него, оттам слезли трима мъже, които насила го смъкнали от микробуса, повалили го на земята и му сложили чувал на главата.

По думите му, едва когато „нападателите“ се оттеглили в неизвестна посока, той се престрашил да се надигне, минути по-късно установил и липсата на крупната сума и побързал да сигнализира в полицията.

След разказа на мъжа експертите извършили оглед на Мерцедеса, по който не открили никакви следи за извършено престъпление, а при продължилите оперативни действия била потвърдена и една от версиите на криминалистите – инсцениран грабеж.

Мъжът е задържан в ареста на РУ - Никопол, а за случая е уведомена районната прокуратура. Продължава работата по документирането на престъплението, извършено от него, както и за установяването на местонахождението на останалата част от парите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.