Last news in Fakti

22 Януари, 2015 11:27 1 209 0

Кражба от трафопост за малко да остави Плиска без вода

  • кражба-
  • трафопост-
  • плиска-
  • без вода

Поредният случай на кражба на елементи от електроразпределителната инфраструктура на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи почти остави Плиска без вода. В телефонния център на компанията беше регистриран сигнал за авария от ВиК - Плиска. Изпратеният на място екип е установил, че причина за липсата на захранване е извършена кражба в трафопоста, от който се захранва помпена станция.

Неизвестни лица са нахлули с взлом в трафопоста на дружеството и са разбили изолатор на трансформаторна машина, както и измервателното табло на обекта. С действията си извършителите бяха лишили от електрозахранване помпена станция на ВиК, осигуряваща вода за Плиска. В резултат водоподаването на града беше изключително затруднено.

Единствено бързата реакция на екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предотврати повреда, която можеше да лиши жителите на Плиска от вода за продължителен период от време. След като органите на реда приключиха работата си, аварийните екипи описаха загубите и възстановиха щетите. Повредената трансформаторна машина бе подменена. Захранването на помпената станция бе възстановено, което доведе до нормализиране на водоподаването към жителите на Плиска.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА