Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 10:45 7 384 2

Спипаха над 600 кг. храни и 700 л напитки с изтекъл срок на годност

  • спипаха-
  • храни-
  • напитки-
  • изтекъл срок на годност

Данъчни нарушения са установени в клуб-ресторант в Самоков

С оглед противодействие на икономическата престъпност и осигуряване безопасността на почиващите и служителите в курорта Боровец през активния туристически сезон на 4 февруари служители на РУ- Самоков реализирали полицейска операция съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните- София област и Териториалната дирекция на НАП София.

В склад за търговия на едро и дребно с  алкохолни и безалкохолни напитки и тютюневи изделия инспектиращите установили общо 613 литра безалкохолни напитки- сокове, нектари и плодови напитки,  с изтекъл срок на годност.  Кутиите с напитки са бракувани с протокол и унищожени. Управителят на фирмата е призован  за съставяне на акт за нарушение по Закона за храните.

В друг от проверените  складове -  за търговия на едро и дребно с хранителни стоки, алкохолни и безалкохолни напитки и тютюневи изделия, са намерени множество продукти с изтекъл срок на годност- прясно мляко, нектари, сокове, кафе, чай, конфитюр, сладкарски изделия, шоколадови изделия, сладка, макаронени изделия, подправки за готвене, горчица, кетчуп и други с общо тегло около 600 кг., както и около 100 литра напитки. От служителите на ОДБХ София област е изготвен протокол за брак, като стоките са унищожени. Съставен е акт за установено административно нарушение.

Още 13.690 кг. хранителни стоки - кисело мляко, извара, пилешко месо, с изтекъл срок на годност са установени в трети склад за търговия с хранителни стоки, за което също е съставен  акт за установено административно нарушение.

В хода на акцията е проверен и клуб - ресторант в Самоков. При проверката на заведението са констатирани редица данъчни нарушения. Изготвен е протокол и предстои издаването на акт.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мацара

    0 0 Отговор
    ние изядахме 30годишно замразено месо, та това няма да го изядем
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Иначе "законно" всеки ден ядем от Кауфланд на Байер ГМО-картофите, тъпкания с нитрати полски лук, боб и чесън, или унгарска царевица в консерви на Бондюел и Дюс. И мрем от рак на 45 години.
    Стандартите за нитрати по времето на бай Тошо бяха с пъти по-строги от западните. На нашия пазар западен зеленчук беше абсолютно невъзможно да попадне заради несъотоветствие със стандартите ни за нитрати. Демокрацията премахна тези стандарти и България се наводни с отровни храни от северни, студени страни, където ако не торят със шепите нищо не пониква.