Last news in Fakti

13 Март, 2015 18:33 3 545 4

В Чехия арестуваха троен убиец от България

  • чехия-
  • убиец-
  • арестуваха

Георги Петров има 16-годишна присъда за убийството на трима клошари

Българин с 16-годишна присъда за тройно убийство извършено в България, беше арестуван в Чехия, съобщиха от радио „Прага“. Той е задържан, въз основа на международна заповед за арест.

25-годишният Георги Петров е признат за виновен по обвинения за извършване на три убийства на територията на България. Съучастници са му били още двама души.

Убийствата са описани като особено жестоки и садистични. Били са извършени по ритуален начин. Мъжът е бил осъден на 16 години затвор, но успял да избяга от страната преди да започне да излежава присъдата.

Георги Петров е бил издирван на няколко адреса в Европа, в крайна сметка е открит в един от кварталите на Прага - "Родогин".

Петров се опитал да окаже съпротива при ареста си, но въпреки това е задържан. В момента той е в ареста и очаква решение от чешките власти за евентуално негово екстрадиране.

Факти.бг припомня, че Радомир Иванов, Петър Христов и Георги Петров бяха осъдени за това, че на 19 октомври 2010 г. в Силистра, в съучастие умишлено са убили клошарите: Николай Николов на 57 г., Сабин Стоянов на 61 г. и 59-годишния Мамут Яшар.

Първите двама бяха осъдени на 20 години затвор, а Георги Петров получи 16-годишна присъда.

Убийствата са извършени на 18-ти срещу 19 октомври 2011 година в Силистра, в сградата на бившото Детско отделение на местната болница. Убитите били бездомници, които обитавали изоставената сграда, което дразнило младежите.

В нощта преди убийствата осъдените употребили голямо количество алкохол. На следващата вечер те нахлули в сградата и открили на първия етаж Мамут и Сабин, а  Николай на 2-я етаж. Започнали да ритат заспалите мъже по главите и телата, като агресията им се стоварила върху жизненоважни органи.

След първия побой над клошарите, тримата младежи си отишли, но минути по-късно Радомир и Петър се върнали с разковани дъски от дървена пейка и отново се нахвърлили върху Мамут и Сабин. Боят продължил с още по-голяма агресия около 30 – 40 минути.

Телата на Николай и Сабин били открити още на следващия ден, където се намирал и все още живият Мамут Яшар. Яшар, чийто череп бил буквално размазан починал два месеца по-късно, въпреку усилията на лекарите да го спасят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Не става ясно кога са убити, защото първо пише, че: Факти.бг припомня, че Радомир Иванов, Петър Христов и Георги Петров бяха осъдени за това, че на 19 октомври 2010 г. в Силистра, в съучастие умишлено са убили клошарите. А след това, че:Убийствата са извършени на 18-ти срещу 19 октомври 2011 година в Силистра, в сградата на бившото Детско отделение на местната болница. Но няма значение кога е станало, важното е сега убийците да ги тикнат в най-мизерната килия с други убийци и с изнасилвачи и в следващите 16-20 години да ги пребиват и изнасилват всеки ден. Това заслужават такива хора. Все пак клошарите и те са живи хора и имат право да си живеят живота.
  • 2 потресена

    0 0 Отговор
    Страшни присъди....за убийство на 3 човека 20г. !!!!

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "потресена":

    Човешкия живот вече не представлява нищо. Не затвор а бой по техния начин докато спрат да дишат. Това заслужават.
  • 4 МЕРТЕКА

    0 0 Отговор
    трите СА МЪРЛЯВИ НАРКОМАНИ ДЕТСКАТА ГРАДИНА БЕ СВЪРТАЛИШЕ НА ТАКИВА УТАИКИ МЕГА МИЗЕРИЯ КАТО СТАНА СЛУЧКАТА ВЗЕХА ОТНОШЕНИЕ ДА НЕ СЕ ВЛИЗА