4 Май, 2015 12:57 1 241 0

Задържаха златни бижута и монети

  • задържаха-
  • златни-
  • бижута-
  • монети

Общото тегло на откритите бижута и монети е 374.09 грама, а стойността им е 19 468 лева.

374 грама златни бижута и монети откриха и задържаха на Митническия пункт Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Ценностите са били пренасяни от пътничка в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата, управлявана от български гражданин, пътували още трима души. Пътниците не са декларирали, че пренасят ценности, но превозното средство е селектирано от митническите служители за проверка по метода „анализ на риска".

При извършената проверка в личния багаж на 50-годишна дама от Нова Загора митническият служител открива найлонови пликове с общо 20 бижута, сред които гривни, колиета и обеци. Според направената от вещо лице експертиза накитите са от 14-каратово злато. Открити са и 10 златни монети от 22-каратово злато.

Общото тегло на откритите бижута и монети е 374.09 грама, а стойността им е 19 468 лева.

Контрабандното злато е задържано. На собственичката му е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА