Last news in Fakti

29 Май, 2015 13:14 1 264 1

Обвинения срещу двама за данъчни измами

  • обвинения-
  • двама-
  • данъчни измами

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за данъчни престъпления срещу Мариян Киров, на 37 г., от Асеновград и Стоян Чобанов, на 42 г., от гр. Сливен.

Мариян Киров е обвинен, че през периода от 12 ноември 2008 г. до 13 януари 2010 г., като пълномощник на фирма “Корект Транс 1” ЕООД, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за “Корект Транс 1” ЕООД в особено големи размери – 23 387,84 лева, като при упражняване на стопанската дейност и при водене на счетоводство на дружеството е съставил и използвал документи с невярно съдържание и е потвърдил неистина в писмени декларации по Закона за ДДС. Киров не е отразявал продажби по фискални бонове, издадени от електронни таксиметрови апарати с фискална памет.

Стоян Чобанов е обвинен за това, че през  март 2010 г., като управител и представител на “Корект Транс 1” ЕООД-Пловдив, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за дружеството в особено големи размери - 217 431,35 лева. В годишната данъчна декларация, подадена в ТД-НАП-Пловдив, обвиняемият е потвърдил неистина, като е декларирал нулев размер на дължимия от дружеството корпоративен данък вместо действително установения от 217 413,35 лв.

Предвиденото от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

По делото, което се състои от 30 тома, са призовани 141 свидетели, пет вещи лица, извършили експертизи. Приложени са ревизионни актове и множество документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    217 413,35 лв. - сравнени с 3-4 милиарда на КТБ са бълха в юрган. Осъдете тези от КТБ. Да обаче те са недосегаеми. Пишат се статии за замазване на очите а и делата са такива.