16 Юни, 2015 10:07, обновена 16 Юни, 2015 10:28 1 411 2

Няма напрежение в Гърмен и Нови хан

  • полиция-
  • напрежение-
  • нови хан

Информацията от някои агенции от вторник сутринта, че през нощта в Гърмен е имало напрежение и опит на голяма група хора да щурмуват "Кремиковци“, не е вярна.

Кметът на Гърмен Минка Капитанова заяви, че няма такава информация.

Всичко премина мирно, аяви пред БНР Иван Байрактаров, който е един от организаторите на протестите там: "Беше направено мирно шествие до село Мирчево и обратно. След това всички си отидоха по къщите. Тази информация, че има нападение на махалата, не отговаря на истината. Това явно пак е някаква провокация. Имаме информация, че до 29-и ще бъдат съборени къщите".

Няма напрежение и в Нови хан, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на МВР.

Около 1.40 часа на 15 юни, в полето между селата Нови хан и Гара Елин Пелин, жители на с. Нови Хан заловили двама мъже със съмнително поведение, уточниха от полицията. 

Те  са задържани в РУ - Елин Пелин за срок до 24 часа. Криминалисти от ОДМВР - София и РУ - Елин Пелин работят активно за установяване съпричастността им към извършени в района кражби.

На автомобила, с който са се придвижвали мъжете, са нанесени материални щети. Извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

С цел превенция и опазване на обществения ред на територията на община Елин Пелин са разположени допълнителни полицейски екипи – съобщават от ОДМВР - София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Дали ще има напрежение в тия два района эависи само от нас българите.И то от това колко сме баровци и колко пачка можем да иэвадим эа да има до всеки циганин по 1 полицай.В момента се обмисля идеята да се прикрепи и по още един към всяко циганско семейство,че да дандурка децата докато циганката е на протест що не й дава общината ново жилище.
  • 2 Хуманист

    0 0 Отговор
    "С цел превенция и опазване на обществения ред на територията на община Елин Пелин са разположени допълнителни полицейски екипи ..."
    А за всичките останали общини? М....стите си шават, настъпват, крадат и даже убиват! Не ме гледай, българино, а грабвай пушката.... Те само от това разбират - още .итлер го е разбрал и преди повече от 70 години е предприел правилните действия..., ама не му е стигнало времето!