Last news in Fakti

12 Септември, 2011 20:35 1 866 0

Командоси хванаха издирван за грабеж бивш затворник

  • командоси-
  • грабеж-
  • пелов
Командоси хванаха издирван за грабеж бивш затворник - 1
Снимка: Архив

Бившият затворник Владимир Пелов Стефанов, който на 27 август в съучастие със свой бивш съкилийник ограби златарски магазин, отвлече 2 коли и стреля по полицаите в Ботевград, е бил задържан от командоси при спецоперация на МВР.


Това е станало при специализирана полицейска операция, проведена съвместно от служители на ОДМВР-София, СОБТ, психолози от Института по психология – МВР и под прякото наблюдение на Софийската окръжна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Към 17.40 часа днес Стефанов е задържан във вилна зона край с. Зелин. Мъжът се е укривал в къща, собственост на негов родственик. При задържането му той не е оказал съпротива.
Работата по разследването продължава.

Полицията обяви за особено опасен, защото е осъден за убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов през 1997 г. 

Припомняме, че на 27 август т.г., след сигнал за въоръжен грабеж в златарски магазин на пл. „България” в центъра на Ботевград, полицаи задържаха единия от двамата нападатели – 35-годишен мъж от София. Съучастникът му Владимир Пелов успя да избяга със случаен автомобил, който по-късно бе открит изоставен извън града. До днес 38-годишният мъж се укриваше от органите на реда.

 

Миналото лято Стефанов изкарал шестица по биология на приемните изпити за Софийския университет и бил приет на първо място в специалността "Екология". Пускат го предсрочно, за да следва в университета.

 
"Това е една възможност за осъдения да докаже, че може да се върне в обществото, без да бъде заплаха за него, и да е полезен за близките си. Желая да се върна при съпругата и двете си деца, които ме чакат. Сега повече от всичко искам и да уча. Екологията е професия с голямо бъдеще", заявява в интервю за "24 часа" Владимир преди 13 месеца. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА