Last news in Fakti

3 Август, 2015 14:18 1 623 0

Води се следствие за паднал хеликоптер

  • следствие-
  • паднал-
  • хеликоптер-
  • хасково

Няма пострадали, в машината са пътували баща и син

Районна прокуратура-Хасково образува следствено дело за управление без необходимата правоспособност на въздухоплавателно средство, при което по непредпазливост са причинени имуществени вреди  другиму.

На 2 август 2015 г. към 9 часа е получено съобщение на тел. 112, че в местността Банева чешма, в землището на с. Узунджово, обл. Хасково се е разбил  хеликоптер „Робинзон R 22 Beta“. До момента е установено, че машината е паднала, приблизително от един метър височина, при опит да бъде въведена в експлоатация. В хеликоптера пътували две лица – баща и син, които не са пострадали.

Нанесени са имуществени вреди. Хеликоптерът е частна собственост.

Вероятната причина за падането е вследствие на страничен вятър и загуба на контрол. Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково е направен оглед, разпитани са свидетели, ще бъдат назначени експертизи. Изискани са данни за регистрацията на вертолета, документи за собственост и за правоспособност за управление на въздухоплавателното средство.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА