Last news in Fakti

6 Август, 2015 18:10 2 678 1

Сигурни доказателства за убиеца на англичанката

  • сигурни-
  • доказателства-
  • убиеца-
  • англичанката-
  • иван николов-
  • маломир-
  • убийство
Сигурни доказателства за убиеца на англичанката - 1
Снимка: БТА

Има сигурни доказателства за убийството на англичанката в село Маломир. Главният секретар на МВР и прокурор Едмонд Гоцев от Окръжна прокуратура – Ямбол съобщиха подробности от разследването на убийство на чужда гражданка в ямболското село.

Оценявам като изключително професионална работата на колегите от областната дирекция, при много добър синхрон на действията с Окръжна прокуратура – Ямбол. Това доведе до бързо разплитането на един не толкова елементарен случай, заяви Георги Костов.

В края на юли бе открито тялото на британска гражданка, живяла в село Маломир. При огледа са установени следи от сексуално насилие, в последствие жертвата е умъртвена, по тялото има и следи от огън, поясни заместник окръжният прокурор и наблюдаващ по делото Едмонд Гоцев. Веднага бе сформиран екип от разследващи и оперативни служители от ОДМВР. От мястото са иззети веществени доказателства, извършен е анализ на част от тях. Въз основа на резултатите може да се обоснове предположение за съпричастност на задържания по случая Иван Николов. Спрямо него беше взета постоянна мярка „задържане под стража”, припомни Гоцев. Заместник окръжният прокурор изрази удовлетворение от съвместната работата на екипа по разследването и отличи бързите и ефективни действия на служителите от лабораторията по ДНК-профилиране  в Бургас.

Директорът на ОДМВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов поясни, че доброто познаване на обстановката в региона и населените места, качественото събиране на достатъчно находки при огледа са били в помощ на разследването и бързото насочване към задържания. „Последваха насрещни проверки, установихме данни, които категорично сочат към Иван Николов“. Задържаният за тежкото криминално престъпление има 10 присъди до момента, като най-тежката е за кражба, допълни окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Първоначалните действия и проверки са извършени изключително професионално от колегите от областната дирекция, проверени са множество заподозрени, в случая факторът бързина не е повлиял на обективността на разследването, посочи главният секретар на МВР Георги Костов.

Факти.бг припомня, че Окръжна прокуратура – Ямбол привлече Иван Николов като обвиняем за изнасилване и убийство на британската гражданка Джанет Бенет.

Николов е обвинен в това, че на 30-31.07.2015 г. в село Маломир, област Ямбол е изнасилил Джанет Бенет. За да прикрие изнасилването, Николов умишлено е умъртвил британската гражданка, като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемият Иван Николов е многократно осъждан за престъпления от общ характер – общо 10 присъди за периода 2002-2012 г. Основно е осъждан за кражби, като има и осъждания за управление на МПС след употреба на алкохол и  без да притежава свидетелство за правоуправление.  Последното му наложено  ефективно наказание „лишаване от свобода“  Николов е изтърпял през месец декември 2012г.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    0 0 Отговор
    Въпросният Иван Николов е циганин,който през целият си живот освен престъпления нищо друго не е вършил.
    Типичен паразит,хранен, отглеждан и развъждан от всички правителства, който искат да ни втълпят, че паразитите трябва да ги интегрираме в обществото!!!! Всеки момент яростно ще скочат и от яко платените комитети и всякакъв род защитници на циганите.