Last news in Fakti

7 Август, 2015 11:46 2 319 0

Над 6 килограма хашиш задържани от полицията

  • полиция-
  • хашиш-
  • дрога
Над 6 килограма хашиш задържани от полицията - 1
Снимки: МВР

При акция на криминалисти от ОДМВР - Пловдив и колегите им от дирекцията в Пазарджик е задържана група за разпространение на наркотични вещества. По време съвместната акция е иззето и солидно количество дрога.

Операцията е проведена от екипи на двете дирекции в нощта срещу четвъртък, в  местността „Писковец” край Пазарджик. Там били задържани Т.Т. /32 г./ от Долна баня, Н.А. /22 г./ от софийското село Житен, пловдивчаните А.К. /28 г./, В.К. /28 г./ и Н.Н. /41 г./, както и Д.Г. /42 г./ от София.

У единия от мъжете били открити две полиетиленови пликчета с около 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Проверени са и три автомобила, ползвани от членове на групата  - BMW X5, Porsche Cayenne и Renault.

Последвало претърсване в къщата на столичанина Д.Г. в съседното село Звъничево. Там полицаите открили 12 опаковани със скоч кубчета кафяво вещество, което се оказало хашиш. Количеството на намерената дрога е 6.3 килограма. 

В имота на софиянеца криминалистите намерили и малокалибрена карабина, заедно с 237 боеприпаса за нея, всичките незаконно притежавани.

Резултатите от спецакцията са докладвани незабавно на Окръжната прокуратура в областния град. На четирима от мъжете е повдигнато обвинение по чл. 354 а от НК и срокът  на задържането им е удължен на 72 часа Предстои внасяне на искане от прокуратурата в Окръжен съд - Пазарджик за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната дейност на шестимата мъже.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА