Last news in Fakti

13 Август, 2015 16:27 2 155 2

159 кг. канабис иззе полицията

  • канабис-
  • полицията-
  • петричко-
  • сандански

Наркотикът е отглеждан в къща в с.Първомай

В хода на проведена, около 10:00 часа днес, акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка в къща и прилежащи към нея дворно място и гараж  в с.Първомай, община Петрич, които са обитавани от И.Х./45г./ от с.Първомай. 

При проверката, в пригодена оранжерия в двора на къщата, са открити около 61 корена зелени, тревисти растения с общо тегло около 153 кг., които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, в къщата е намерен плик, съдържащ около 78 гр. сух канабис и везна, а в гаража около 5 кг. сух канабис. И.Х. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

При специализирана полицейска операция служители от ГПУ-Златарево  вчера бяха открити в землището на с. Кръстилци, община Сандански, в местноста Петрови ниви, 70 стръка зелени растения с общо тегло 145 килограма, реагиращи при полеви наркотест на канабис. В дворно място на къща в с.Кавракирово, те са открили  още 4 кг канабис.

Гранични полицаи  от ГПУ- Петрич са установили, че в землището на с.Скрът, общ.Петрич, в местността Гърченица, на терен от около 20 кв метра, разположен сред широколистна растителност и храсти, са отглеждани 13 растения. Те били равномерно разположени, всяко на площ от 1 кв. метър. При тестване с полеви наркотест станало ясно, че това е канабис с общо тегло 23, 4 кг.

По случаите е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    0 0 Отговор
    как е правилно да се напише?

    159кг канабис иззеха от полицията

    или

    полицията иззе 159кг канабис / 159кг канабис иззе полицията?

    Няма лошо... имам приятел завършил журналистика и като го познавам ми става ясно какво ниво трябва да имаш за да завършиш.
  • 2 Маймун

    0 0 Отговор
    По скоро `Иззеди`