Last news in Fakti

15 Септември, 2015 14:35 1 641 0

Хванаха 47 нелегални имигранти и 6 каналджии с куче

  • хванаха-
  • нелегални-
  • имигранти-
  • каналджии-
  • куче

5-ма от каналджиите са иракчани, а един е българин

С помощта на граничарското куче Ирк са заловени а 47 нелегални имигранти, един български и петима иракски каналджии, съобщиха от МВР.

Граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново спрял вчера в землището на с. Крушевац, общ. Созопол, българин без документи. Той казал, че е на 38 г., от Новозагорско, но не могъл да даде ясно обяснение какво прави в граничната зона. Мъжът е задържан, след което полицай, заявно със служебното куче Ирк, започнал претърсване на района. Опитното граничарско куче бързо попаднало на следа и на около 300 метра в гората открило група от 47 чужденци. Всички те били без документи за самоличност. 44 от тях заявили, че са от Ирак, а 3-ма от Сирия. Нелегалните имигранти са задържани за установяване на самоличността им.

При разследването граничните полицаи установили, че чужденците са предвождани от петима иракчани в групата. Когато преминали държавната граница в района на село Близнак, ги посрещнал 38-годишният българин. Той им донесъл храна и вода и ги повел към вътрешността на страната.

Срещу петимата иракчани и българинът ще бъде повдигнато обвинение за каналджийство. Останалите чужденци ще бъдат настанени в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА