18 Септември, 2015 12:17 9 391 5

Иззеха 31 пушки, 21 пистолета и 13 000 боеприпаси

  • иззеха-
  • пушки-
  • пистолета-
  • боеприпаси

След получен сигнал за съхранение на незаконно оръжие и боеприпаси е проведена специализирана полицейска операция на територията на Монтана

Иззеха 31 пушки, 21 пистолета и 13 000 боеприпаси - 1
Снимки: МВР

31 пушки, 21 пистолета и 13 000 боеприпаси са иззети при спецакция в Монтана, съобщиха от МВР.

След получен сигнал за съхранение на незаконно оръжие и боеприпаси, на 16 септември, била проведена специализирана полицейска операция на територията на Монтана. В акцията са участвали служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР, РУ-Монтана и „Патрулно-постова дейност и кинология” - база Берковица.

В хода й са проверени две къщи и оръжеен магазин в Монтана и къща и постройки в местността „Разсадника” в землището на с. Долно Белотинци и в село Мърчево.

В къща в Монтана, собственост на 61-годишен мъж, са намерени и иззети - 2 кобур-приклад за пистолет „Маузер 96”; револвер “ME JAGUAR”; пълнители за картечен пистолет ”Томпсън”, пистолет “Парабелум”, автомат ”Шпагин” и 46 патрона от различни калибри. От оръжеен магазин в града, собственост на мъжа, са иззети - 2 пистолета ”Маузер”, пистолер „WAFFENFABRIK STEIER“; 3 пистолета ”Парабелум”; пистолет „SMITH&WESSON“; устройство за изстрелване на газ-сигнални ракети; 150 боеприпаси за различни оръжия, както различни части от оръжия. 

Иззетите пистолети са с висока колекционерска стойност и са в безупречно състояние. По мнение на експерт два от иззетите пистолети марка „Парабелум” са много редки и стойността им при търг започва от 11 000 евро. Иззет е и пистолет „Маузер”, на който стойността му при търг започва от 5 000 евро. Мъжът е регистриран колекционер и притежава лиценз за продажба на огнестрелно оръжие, оръжеен магазин и разрешително за оръжеен майстор.

При извършена проверка в КОС е установено, че той законно притежава само 3 пистолета и един пистолет с колекционерска стойност, който е извън намерените и иззетите. Срещу него е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията е извършена проверка в къща с прилежащи постройки в землището на село Долно Белотинци, стопанисвани от 66-годишен мъж от Монтана. Намерени и иззети са 27 пушки – ловни и нарезни различен калибър; 3 пневматични пушки без документи за произход; 6 бойни пистолети - Макаров, ТТ и други; 6 газ-сигнални пистолети без документи за произход; около 12 000 боеприпаси за оръжия – ловни, нарезни, бойни пистолети и други; около 500 различни части от оръжия - приклади за пушки, полуложи, пълнители, цеви, ръкохватки и други.

При претърсване в къща в Монтана, собственост на мъжа, са намерени и иззети 4 пушки - ловни и нарезни; 3 бойни пистолети - BROWING R 78, WALTER, кал.7,65 и друг пистолет кал.7,65 неустановена марка; около 700 боеприпаси за различни оръжия, както и различни части от оръжия.

От извършена проверка в КОС е установено, че той има регистрирани и законно притежавани общо 37 ловни пушки и карабини, ловна пушка му предстои за записване, както и 4 пистолета. Преди повече от 5 години той е стопанисвал оръжеен магазин в Лом и е притежавал сертификат за оръжеен майстор, но разрешителното му за оръжеен майстор е изтекло от около 5 години. Срещу него са образувани две досъдебни производства.
Работа по случаите продължава сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Монтана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    3 0 Отговор
    Жалко за колекцията, сега КОС-аджийте ще си ги подарят на търг на безценица. ;)
  • 2 незнайко

    3 0 Отговор
    Много се разработиха преди изборите тези полицаи. Ще отнемат на човека реликвите и някой ще се облажи от това. Срамота, само ни отвличат вниманието от голямата престъпност.
  • 3 venio

    0 0 Отговор
    двама са шпионите и доносниците от монтана които предадоха всички познати”Петър шаламанди и Митко ерденски”
  • 4 venio

    2 0 Отговор
    Да не забравяме и техният верен приятел “Пламен-Джо”,както и текущите предатели и шпиони Витан Витанов и Гавраил-Гаро..,тая компания работи и донася на органите кои къде и какво. Хубаво е да има сайт на които да се побликуват шпионите!Дано тези ми коментари да помогнат на доста хора за в бъдеще...!
  • 5 venio

    0 0 Отговор
    Инак нещата седят така, работиш ли за власта не те закачат но около теб падат доста хора а ти си си добре, за 2016 г за нови искър имаше на щат 478 доносници с заплата 470 лв.За бедната монтана..........., и за покварените и хорица туй е злато . За 2018 г щатните сътрудници в монтана са.......! доста.публикуваните имена по горе са черно на бяло