Last news in Fakti

25 Септември, 2015 16:31 3 503 1

Бизнесмен е предаден на съд за укриване на ДДС в особено големи размери

  • бизнесмен-
  • съд-
  • укриване-
  • ддс-
  • големи размери

Срещу Стефан Николов има пет обвинения

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу Стефан Николов, на 55 г., за неплащане на данъчни задължения в големи размери и за използване на документи с невярно съдържание за получаване от държавния бюджет на неследваща се парична сума в големи размери – престъпления по чл. 255 и чл. 256 от Наказателния кодекс.

Стефан Николов е предаден на съд по пет обвинения.

Първото обвинение е за това, че от 1 май 2009 г. до 11 март 2010 г. в Казанлък и Ст.Загора  в условията на продължавано престъпление, като в периода 1 май 2009 г. до 28 декември 2009 г. в качеството на управител на „Титан Комерс 99” ЕООД Казанлък и в периода от 28 декември 2009 г. до 11 март 2010 г. в качеството на пълномощник на „Титан Комерс 99” ЕООД Казанлък, чрез използване пред ТД на НАП Ст.Загора на документи с невярно съдържание – справки декларации  по Закона за ДДС и прилежащите дневници за продажби  на „Титан Комерс 99” ЕООД е получил от държавния бюджет неследваща се парична сума в особено големи размери -  общо 174 278 лева.

Второто обвинение е, че през периода от 1 март 2010 г. до 10 юни  2010 г.  в Казанлък и Стара Загора в условията на продължавано престъпление, в качеството на пълномощник на „Титан Комерс 99” ЕООД Казанлък избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на „Титан Комерс 99“ ЕООД по Закона за ДДС в  особено големи размери, като съставил и използвал   документи с невярно съдържание - месечни справки декларации  по Закона за ДДС на „Титан  Комерс 99” ЕООД и  съответните дневници за покупки  при  водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите – ТД на НАП Ст.Загора и приспаднал неследващ се данъчен кредит в размер на общо 29 139 лева.

Третото обвинение е за това, че през  периода 1 септември 2011 г. до  14 декември 2011 г. в Казанлък и  Стара Загора в условията на продължавано престъпление, като пълномощник на „Титан Комерс 77” ЕООД,  Казанлък избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на „Титан Комерс 77“ ЕООД по Закона за ДДС в особено големи размери, като използвал   документи с невярно съдържание - месечни справки декларации  по Закона за ДДС на „Титан Комерс 77” ЕООД и съответните дневници за покупки  при  водене на счетоводство и при представяне  на информация пред органите по приходите – ТД на НАП Ст.Загора и приспаднал неследващ се данъчен кредит в общ размер на 884 000 лв.

Стефан Николов е предаден на съд и по четвърто обвинение за това, че през  периода  1 май 2010 г. до 12 ноември 2011 г. в Казанлък и Стара Загора в условията на продължавано престъпление,като управител и собственик на капитала на „Титан 99“, Казанлък избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на „Титан 99” ЕООД по Закона за ДДС в  особено големи размери, като съставил и използвал   документи с невярно съдържание – месечни справки декларации по Закона за ДДС на „Титан 99” ЕООД и  съответните дневници за покупки  при  водене на счетоводство и при представяне  на информация пред  органите по приходите – ТД на НАП Ст.Загора и приспаднал неследващ се данъчен кредит в общ размел 223 938 лева.

Петото обвинение срещу Стефан Николов е за това ,че през  периода  1 април 2009 г. – до 13 януари 2010 година  в Казанлък и Стара Загора в условията на продължавано престъпление, като управител и собственик на капитала на „ВЕМС” ЕООД,  Казанлък избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на „ВЕМС” ЕООД по Закона за ДДС в особено големи размери , като съставил и използвал   документи с невярно съдържание -месечни справки декларации по Закона за ДДС на „ВЕМС” ЕООД и съответните дневници за покупки при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите-ТД на НАП Ст.Загора и приспаднал неследващ се данъчен кредит в размер на общо 18 050 лева.

По делото,състоящо се от 135 тома, са извършени множество експертизи, сред които икономически, счетоводни, технически и графологични, като свидетели са разпитани 42 лица, представени са многобройни веществени доказателства – извлечения от банкови сметки, счетоводни документи и др.

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи дата за първото съдебно заседание. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Защо е трябвало да минат пет години за да се разбере това???Кой е спал на работното си място,да бъде подведен под съдебна отговорност,че е спал цели пет години и е вземал заплата за това.